[]

ateist, deist, agnostik'lere muhammed'le ilgli bir soru.

islam'ı bırakıp ateist, deist, agnostik vs. olmuşlara bir soru sormak istemekteyim; "peygamberlerle (özellikle muhammed'le) ilgili görüşleriniz ve bu görüşlere sahip olma sebepleriniz nelerdir?"

dün şöyle bir duyurum olmuştu; (git: 256974) islam'ı savunduğunu düşünenler içine etti sağolsunlar. bugün belki bir cevap alabilirim.


not: konuyla alakalı olarak hz. muhammed'le ilgili bilgi içeren bir site, blog vs. bilenler link verirse çok çok memnun olurum.

 
eğer gerçekten varsa,insandan fazlası değildir benim için.


  • p a t r i o t  (26.05.11 23:40:20) 
ticaret ile ilgilenen birinin okuma yazma bilmemesi cok sacma. adama gulerler. o yuzden zorlama bir kitap olmus diyorum eseri icin.


  • nicke  (26.05.11 23:41:38) 
çok zorlama olduğu her halinden belli. artı ondan önceki hangi peygamber cihad yapalım demiş ki? çok çelişkili görüşleri var. farklı bir ruh haliyle yazdığı/söylediği düşüncesindeyim. önceki peygamberlere inanalım ve onlar da allahın gönderdikleridir diyor bir başka yerde ise kardeşi mi ebu bekir amcası mıydı neyse onu sırf yeni peygamber geldiğine, kendisine inanmadığı için öldürtüyor. hiç bir ülkede müslümanlarda olduğu kadar şiddet yok. ve bunu da kurandan öğrendiklerini düşünüyorum. sevgi dini falan değil bence. müslümanlar da kızmasın. sadece görüşlerimi bildiriyorum.

ekleme: artık hangi kafa ve ruh haliyle yazılmışsa? bir tıbbiyeli olarak şizofrenik olduğunu düşünüyorum.
  • bıdıbıdı  (26.05.11 23:49:11 ~ 27.05.11 00:12:05) 
tamamen yalan, dolan, politik ve hatta kişisel çıkarlar üzerine bir kitap yazmış sahtekar kişilik. kendi kafasından ve kendine inanacak kadar salak olan insanlardan bir grup kurmuş, sonra bu grup ile kendisine inanmayan insanlara saldırmış ve hatta haraca bağlamıştır.

kişisel çıkarlar için iki basit örnek:

www.kuranmeali.com

www.kuranmeali.com
  • insanimsi  (26.05.11 23:59:23) 
yasadigina dair herhangi bir kanit yok. var diyen varsa yazsin buraya.


  • nicke  (27.05.11 00:00:15) 
neye inaniyorsaniz o kendi isiniz ama biraz saygili olsaniz...


  • AA123  (27.05.11 00:09:18) 
bir dinsiz olarak, eğer gerçekten yaşamışsa gerçekten saygı duyuyorum kendisine. ondan çıkıp da yayılan bir din bütün dünya çapında bu kadar inanana ulaştı, bazılarına suni de olsa ahlak aşılamayı amaçladı, son derece göreceli olsa da bazı kötülüklerden uzak durmayı öğütledi. bunlar kötü şeyler değil.
bardağın dolu tarafından bakınca gördüklerim bunlar.

  • take me rufee  (27.05.11 00:17:01) 
azicik cografya bilseydi daha gercekci bir calisma olabilirdi. 20 sene calissam daha kralini yazarim.


  • nicke  (27.05.11 00:19:18) 
saglam hayalgucu varmis, zeki adammis ki kendisi kadar zeki olmayanlari o gun manipule edebilmis. gunumuzdekileri nasil hala etkiledigi ise gunumuz basit insaninin anlayamadigim hareketlerinden.


  • blackworld  (27.05.11 00:25:21) 
bir feto degil. artik etkisi yok. cunku feto dedigimiz arkadas sugun cikip "x partisi kuruyorum, ona oy verin" direk verirler.


  • nicke  (27.05.11 00:28:51) 
(bkz: kendisi iyi de çevresi kötü)

o değil, ayı ortadan ikiye böldüğünü yazmasa belki inanırdık.
  • lol  (27.05.11 00:35:52) 
fotojenik olmadigini dusunuyorum. yoksa niye resme karsi olsun.


  • nicke  (27.05.11 00:37:27) 
Arkadaslar çok önyargılısınz Ne kadar bilginiz var ki bu konu hakkında?Unutmayın cat steven , muhammed ali gibi sonradan müslüman olan insanlar var,Bir dinin peygamberi hakkında böle konusmanız çok doğru değil.. Saygı göstermek lazım

edit:Bu kadar komplex bir sistem boşuna yaratılmamıştır
  • eksi  (27.05.11 00:39:15) 
michael jackson da son dakikada sehadet getirip de gitmis diyorlar onu da ekliyeyim. ayrica amerikan baskani nixon ve tacsiz kral pele de eski muslumanlardan.


  • nicke  (27.05.11 00:40:42) 
@nicke inanmayabilirsin ama bu konu hakkında dalga geçerek konusmak iyi bir şey değil.Çünkü bazılarının kutsal saydığı bir şeyle dalga geçiyorsunz.İster ateist ol ister musevi ister zerdüşt bu konular hakkında saygılı konusmak lazım..


  • eksi  (27.05.11 00:49:59) 
bence saygısızlık filan yapılmıyor.karşıt görüşlerden rahatsız olunca bunu hemen saygısızlık olarak görmeyin.mantıklı şeylerde söyleniyor ama ona kulaklarınızı kapatıp saygı istiyorsunuz.


  • retarded  (27.05.11 01:41:10) 
retarded+1


@eksi herkesin görüşü farklı. heğimiz toplumun birer parçasıyız. herkes dilediği gibi görüşlerini belirtmekte serbest. dalga da geçilmiyor.
  • bıdıbıdı  (27.05.11 01:50:33) 
Vakt-i zamanında, içinde yaşadığı toplumu düzene sokacak bir takım kuralları o topluma kabul ettirebilmiş, bu bağlamda büyük bir düşünür ve lider. Ama elbette ki kuralları evrensel ve tüm çağlar için geçerli olamamış. Şu an işlemiyor yazdığı kitap. Bu da gayet normal. Zamanın (bin yılların) ne getireceğini kestirebilmek güç.

Bunun yanında devlet başına geçmesi, ordu komutanı olarak savaşıp insan öldürmesi hoş değil. Bu bağlamda bencil biraz.

Yalnız burada önemli bir çelişkiye düşüyorum:
1) İyisinin bu olacağını bildiği için topluma yalan söylemiş ve bu kuralları Allah gönderdi demiş. O zamanki toplumun da hayrına olmuş genel olarak.
2) Bu kuralları beynine gerçekten Allah'ın gönderdiğini düşünmüş, kendisinin seçilmiş olduğunu.

Hangi maddenin doğru olduğunu bilmiyorum. Adam toplumu yönetebildiğine göre, yeni bir akım başlattığına göre zekidir herhalde, o zaman madde 2 yanlış gibi. Ama öte yandan; madde 1 doğruysa, böyle bir insan tüm hayatı boyunca yalan söyleyerek ve rol yaparak yaşayabilir mi... Bu da garip.
  • long live rock n roll  (27.05.11 11:48:23) 
necip fazılın çöle inen nur isimli bir kitabı var.bence bunu gerçekten merak ediyosan okumalısın.sorduğun sorunun cevabını sana kimse veremez yani duyuru metoduyla bu cevabı verecek insan bulamazsın.çöle inen nur, okuması keyifli bir eserdir.oku bence.


  • hadii  (27.05.11 12:50:44) 
İnanan ve aksi hakkında bir şeyler söylenince köpüren arkadaşlar şunu anlasınlar. Din hakkında istediğimi atıp tutarım ve bana saygısızlık yapıyorsun dediğinizde sizi umursamam. Zira tek yaptığım orada öyle bir şey yok demek. Çünkü bu, insanlığın iyiliği için yapılması gerekendir. Bana din insanları mutlu ediyor demeyin lütfen, bir sarhoş nasıl ki dertlerinden arınmıştır bir inanan da en fazla o kadar dertsizdir. Ya da uyuşturucu bağımlısı mı deseydim? Yanlış kıyas yapmayayım. Muhammed psikolojik sorunları olan ama çok zeki biridir. Ve ben onun gerçekten yaşamış olduğunu düşünüyorum. İsa ve diğer dinsel figürlerin ise yaşamamış olduğuna neredeyse eminim.

(bkz: varaka bin nevfel)

not: Müslümanlara garezim yoktur, davranışlarına hayran kaldığım birçok müslüman var etrafımda.
  • vexations  (27.05.11 14:35:19 ~ 20:10:17) 
muhammed zeki, manipülatif gücü, liderlik vasıfları iyi olan bir yönetici. adamın ticaretteki başarıları da bunu gösteriyor. zaten ticaret hayatı iyi giden insanlar aklından kırk tilki geçen insanlar oluyor-uyanık oluyor zati. bu yüzden kitabından ancak o zamanki durumu ve islamiyetin nasıl yayıldığını ve psikolojik sorunları olduğunu öğrenebiliriz. ama iyi bir kaynak olabilir islami coğrafya için. insandır, o kadar.


  • bıdıbıdı  (27.05.11 15:39:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.