[]

Psikiyatriden alınacak raporun kariyerde etkisi

Doktordan "bu adamda bir miktar dengesizlikliker, huzursuzluklar görülmektedir, sebebi de yoğun ve stresli çalışma temposu sonucu ruh sağlığının zarar görmesidir. bu sebepten şu kadar gün süreyle bu kişinin istirahati uygundur" şeklinde bir rapor alınabilir mi?
Alınırsa bunun özel sektörde veya kamuda bir etkisi olur mu? bu adam zamanında şöyle bir rapor almış sicilinde görünüyor, işe almayalım ya da işten çıkaralım diye düşünürler mi? kamuda ise yükselmede ya da yine işe girmede falan etkisi olur mu? Kısacası bu tür bir rapor insanın ömür boyu peşinden gelir mi?
Yoksa patolojik vs. rahatsızlıklar kategorisinde mi değerlendirilir?


 
derdin istirahatse başka bahane bul.. öyle rapor all.. şuan çalışıyormusun?


  • Barbunya2  (26.05.11 22:23:52) 
ya raporlarını mı araştıracaklar sgkdan? yok artık. benim arkadaşım da rapor aldı psikiyatristten hem de major depresyon diye. hiç de bişi olmadı. bizim arkadaşlar da hiç izne çıkamıyorlar çok yoğun diye gittiler depresyon diye bir ay rapor aldılar. bişi de olmadı. kamuda hiç etkisi olmaz. bizimkiler de kamuda. ben de kaç aydır raporluyum ve belki psikiyatriden uzatabilirim. ama ilerde gireceğin özelde ne olur bilemicem. şu anda özelde çalışıyorsan ve iş yerin problem çıkartmazsa al. sicilde de görünmesi saçma yani, ilk defa senden duyuyorum. raporunu da iş konusunda değil evle/çevreyle ilgili al. annemler boşanmak üzere ne bileyim arkadaşım intihar etti gibi doktora söyle ayarlar o.


  • bıdıbıdı  (26.05.11 22:28:38) 
kamuda işe girdiysen bir problem çıkmaz ama işe girmeyi düşünüyorsan unut. bu raporu önüne koyarlar. özelde de aynı mesele. yine iş başvurusunda görürsün o raporu. hiç alma iyisi mi.
mutlaka 10-15 gün rapor almak istiyorsan ortopedi gibi (burkulma mesela), hariciye gibi (bunun örneği de hemoroid) ileride hiç başının ağrımayacağı dallar var.

  • tururo  (26.05.11 23:05:11) 
2007 yılında celp dönemi için 5 günlük rapor almıştım kuzenimden. rapora da genel şeyler yazmıştı. "stres, uykusuzluk vs."
kamuda çalışıyorum. raporu verirken personel başkanına söyledim, "bir şey olmaz" demişti. yalnız, rapora tutup da major depresyon, intihar eğilimi gibi şeyler yazdırmayın. yuvarlak şeyler yazdırın, böyle yumuşak yumuşak.

  • marcelorios  (26.05.11 23:09:08 ~ 23:10:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.