[]

doğubank'tan alınan iphone'la ilgili 5 soru

1 - bu iphone'u kendi adına kaydettiren kişi, alınan kuşun uçup satıcısına geri dönmesi gibi, bir süre sonra ben bu telefonu çaldırdım, imei numarası da benim üzerime kayıtlı diyerek savcılığa başvurur, telefonu geri alabilir mi? hadi onun yalan söylediğini ispatladık, bu sefer de vergi vermeden alışveriş yaptığımız için bir cezayla karşı karşıya kalır mıyız?

2 - AT&T ile yapılan iki yıllık bir anlaşmadan söz ediliyor. bu bizi bağlar mı?

3 - 1-2 yıl sonra şarj pilinin kullanılamaz hale geldiği doğru mudur?

4 - google maps ve bir takım güncelleme isteyen programlar çaktırmadan wap'la da günceller mi kendini? yoksa tamamen ücretsiz midir ve turkcell, avea, vodafone hepsinde sorunsuz çalışır mı?

5 - itunes, yüklenen programlar ve kırma işlemleri sonrasında bir sorun yaratır mı? yani bunların kaçak olarak yapıldığını anlayıp, iphone'un gözükmemesini sağlar veya açsa da sürekli güncelleme vs. gibi isteklerle baş ağrıtabilir mi?

teşekkürler.

 
5- cihazi pc/mac'e baglamadan once, cali$makta olan iTuneshelper process'ini sonlandirman gerekiyor. yoksa otomatik guncelliyor.


  • sourlemonade  (04.04.08 20:40:11) 
2) unlock iphone'da AT&T ile alakan yok.
1) Kimse böyle bişi yapmaz, babası savcı olanlar hariç henüz imei ile telefonunu geri aldıran insan tanımıyorum bu arada ben? yamuluyorsam düzeltin..

  • blackmore  (04.04.08 20:49:56) 
pil ölünce değiştirilmiyor :) tümleşiktir.

böyle bir tuğla neden alınır ki bir türlü akıl erdiremiyorum. üzgünüm. windows mobile telefonlar beş basıyor buna.
  • winsome  (04.04.08 22:25:09) 
3 ya da 4ay sonra "iphone 2" çıkıcak. biraz beklenseydi keşke. madem illa iphone alınacaktı.


  • winsome  (04.04.08 22:25:58) 
2- baglamaz

3- pil ömrü hissedilir oranda azalacaktır ama kullanilmaz hale gelmez. apple servisi pilini degistirebiliyor normalde ama turkiye deki servisin boyle bir hizmet verecegini sanmiyorum.

4- maps degil de, mail duzenli olarak kontrol ediyor internetten. ayarlardan bunu kapatabiliyoruz ama

5- itunes güncellemeleri kontrol etse bile yüklemeden önce soruyor.
  • chavezding  (05.04.08 08:51:29) 
1-Babam savcı değil, dedem de değil, 6 mayıs 2007'de çaldırdığı telefonunu 15 Aralık 2007'de geri iade ettiler. Yani evet, böyle bir ihtimal var. Ha yaparlar mı, bilemem.

Ama onda şöyle bi işlem oluyor, imei numarasını söylüyosun adamlara, adamlar o imei numaralı telefona 3 operatörden birden bu telefon çalıntı mesajını geçiyorlar, eğer çalıntı telefonu satın almış adam delikanlıysa götürüp veriyor polise, polis savcılığa veriyor, savcılık da sana iade ediyor.

Dolayısıyla, sana bu telefon çalıntı diye mesaj gelir mi, gelse takar mısın, taksan polise götürür müsün o önemli :)
  • karapolisnas  (05.04.08 10:19:45) 
Bir de, jailbreak mi deniyo bu işleme, bunu yapan/yaptıran bir arkadaşım iphone'un imei'sini kenarda duran kendisine ait eski dandik bi telefonunun imei'si ile değiştirdiğini, kayıt kuyut derdinden kurtulduğunu söylemişti. Yani adam amerikadan gelirken kayıt bile ettirmemiş telefonu. Böyle bir taktik varmış. İlginç.


  • karapolisnas  (05.04.08 10:21:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.