[]

Uzakdoğu kaynaklı kafa karıştırıcı bir bilmecemsi

bu tarz sözlere kuan (quon (ya da bu tarz sesteş bişey işte) deniyormuş ve aldığım tao derslerinde yeni duyduğum, işin içinden çıkamadığım bir tanesini sizle paylaşmak istiyorum.

"ortada bir sopa var. sende yoksa senden alırım. sende varsa sana veririm"

bu nedir arkadaşlar?

(bu arada uzakdoğuda bu tarz çelişkili, paradoks içeren sözler sayesinde beynin ikili düşünme sisteminden anlık da olsa kurtulunmasını sağlayıp aydınlanma yolunda kademe sağlanıyormuş.)

tahminleriniz için şimdiden teşekkürler...

 
koan adı, uzakdoğu paradokslarının..
buradakini de şöyle düşünebilirsin. ortada bir sopa var. bu sopa senin elinde değilse, ben almışım demektir, eğer senin elinde ise ben sana vermişim demektir. yani sopa ile ilgili durumun belirleyicisi benim gibi bişi. biraz yanlış bir çeviri olabilir.
aslında hikaye şöyle çalışıyor. beyinde birbiriyle çelişen iki bağlantıyı hareketlendirdiğinde bunlar birbirini nötralize ediyor. aynı olayı tapping.com da anlatılan sinir ucu uyarımında da görüp faydalanabilirsin.
  • kediebesi  (26.05.11 13:43:26 ~ 13:48:49) 
Manevi bir şey mi acaba?

Cesaret olabilir mi?
  • gokriver  (26.05.11 13:44:17) 
abi para galiba. "para parayı getirir "derler ya. sende varsa sana veririm diyor. para parayı getiriyor. sende yoksa senden alırım. parası olmayanın borcu çok olur. parası yoksa ondan alıyor yine. zenginden alamayacağı için.

edit: sopayı işin içine katamadım. şaşırtma amaçlı gereksiz bilgi de olabilir o sopa.
  • ykyt  (26.05.11 13:45:27 ~ 13:46:08) 
siz yine de güzel yorumlarınızı yapın arkadaşlar, bunları konuşmak bile o kadar keyifli oluyor ki...

ama sanırım kediebesi'nin cevabı yakın oldu. çünkü o gün derste "belirsizlik" konusu işlenmişti.. (evren ve evrende olup bitenler belirli midir belirsiz midir? belirli bir yaşam mı isteriz, belirsiz bir yaşam mı? masadan yere ittiğimiz kalemin yere düşmesi belirli midir? herşey belirliyse özgür irade bir yanılgı mıdır? vs vs..) arkasından bu soru gelmişti.

ve kediebesi'ne sorarım:

peki neden ille birinin elinde olması gerekiyor o ortadaki sopanın?

@gokriver: biz o an "ihtiyaç" diye cevaplamıştık ama değil cevabını verdi hoca.

@ykyt: ben de "borç mu acaba" diye düşünmüştüm bu konuyu ama bu gibi basit ! sorularda pek şaşırtmacalı gereksiz bilgi olmuyor ki zaten sorunun kendisi süper şaşırtıcı olabilir :)
  • matrix  (26.05.11 13:54:13) 
dersleri nerede hangi şartlar ile alıyorsun. ne kadar ilgi çekici ve düşünmeye itecek nitelikte şu örnek bile. ilgilenmek isteyebilirim bu konu ile. aydınlatırsan sevinirim.


  • şibumi_  (26.05.11 14:00:28) 
şibumi +1 açıklama bekliyoruz :P


  • cinna monster  (26.05.11 15:22:48) 
tao adı geçiyosa seks olmalı .bu durumda sopa da sanırım kamaşullah oluyo :))


  • keller  (26.05.11 18:54:32) 
@keller: çok uzaksın :) tao ile sadece seksi birleştirenler büyük bir yanılgıdalar...


  • matrix  (26.05.11 22:30:54) 
şrödingerin kedisi sana cevap verebilir.


  • kediebesi  (27.05.11 16:58:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.