[]

virüs mirüs

Arkadaşın bilgisayarında bir virüs var, klasörleri görünmez yapıyor, aynı adla .exe uzantılı dosya oluşturup simgesini klasör gibi yapıyor, bu dosyalar silindiğinde hemen tekrar oluşuyor, internette araştırdığımda amvo ile ilgili sonuçlar çıkıyor ama önerilen bat ve vbs dosyalarını bilgisayarda çalıştıramıyorum, kaspersky'yi ve combofix'i internetten indiremiyorum, bunları yapmak isteyince bilgisayar kapanıp açılıyor.

Ne yapalım? format desem, sonrasında aynı dosyalar kullanılacağından yine bulaşır diye düşünüyorum.


 
klasörlerin görünmezliği msdos'tan kaldırılabilir ama geri kalan kısmı hakkında pek fazla bir önerim yok. onun için en fazla antivirüs önerebilirdim, ama o da zaten olmamış.

eğer görünmez yapılan belirli klasörlerse;
başlat cmd aracılığı ile msdos'a girip 'cd' komutu ile görünür hale getireceğin klasörlerin olduğu klasöre girmen gerekiyor ("cd klasöradı" şeklinde kullanılır.) Girdikten sonra da 'attrib' komutunu kullanarak klasörleri görünür hale getirebilirsin ("attrib klasöradı -h" şeklinde kullanılır.).
umarım bir nebze de olsa işine yarar bu yöntem.
  • insan opusen hayvandir  (25.05.11 19:34:33 ~ 19:43:36) 
safe mode'da actiginda da ayni seyi yapiyor mu?


  • osuruklu  (25.05.11 19:41:54) 
@osuruklu evet, yapıyor.


  • 44  (25.05.11 19:44:01) 
başka bir bilgisayardan flashdiske indirip o bilgisayarıda güvenli kipten açarsanız muhtemelen çalıştırabilirsiniz


  • kisa  (25.05.11 19:47:25) 
@insan opusen hayvandir, sorunumuz keşke görünmezliği kaldırmak olsaydı. @kisa'nın önerisini daha önce denemiş ve en azından klasörlerin gizli dosya olarak görünebilmesini sağlamıştım. Maalesef şu anda yine eski haline gelmiş durumda.

yurttaki internet çok yavaş, 4,1 mb'lık combofix dosyasını 1 saattir indiremedi.1,8 mb indirildi ve kalan için 29 dakika diyor:(

Bi arkadaş bir sürü antivirüs getirdi şimdi, avira, kaspersky, nod, eav vs, bunların hangisi işimizi tam olarak görür?
  • 44  (25.05.11 19:58:08) 
sözlükte win32/sality olarak bakarsan çok can yaktığını görürsün. format atmak da pek işe yaramıyor.

en etkili çözüm rescue cd tarzı bir program kullanmak. ve kullandıktan sonra bir format atmak(ya da repair seçeneğini kullanmak) gerekir, çünkü virüs temizlenirken neredeyse bütün exe dosyaları haşat olmuştur.

benim kullandığım: rescuedisk.kaspersky-labs.com
  • fusiondx  (25.05.11 20:09:35) 
@fusion, keşke 217 mb ı indirecek hızda internetim olsaydı:( combofix'in 2,3 mb ı için 47 dakika diyor şu anda:(


  • 44  (25.05.11 20:13:48) 
kesin sality aabimiz o :))
www.webcellars.com.au

  • yapacakbirseyyok  (25.05.11 21:49:52) 
:) hakkaten yapacak bir şey yok mu ya?

NE yapalım format atıyoruz artık.
  • 44  (25.05.11 22:10:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.