[]

selülit mi dolaşım bozukluğu mu

33 yaşında bağyanım. 1.60 boy/50 kilo
günde max 1-2 bardak çay-kahve içerim.
çikolata-cips-kuruyemiş-abur cubur vs yemem. (tamam tamam çok az yerim)
hamur işi-kızartma vs ayda bir en fazla
cola vs gazlı asitli şey içmem
günde en az 1,5 litre su içmeye çalışıyorum.

amma velakin selülit denen illet ayak bileklerime kadar inmiş durumda. sırf düzenli spor yapmıyorum diye bu kadar selülit olur mu ya?

ayrıca masa başı işi yapıyorum. gün içerisinde ayakta durduğum, yürüdüğüm saatler 1-2 saat olmasa bile, akşamları resmen dağ bayır tırmanmışım gibi bacaklarım sancıyor. sabah ayağıma bol gelen ayakkabı akşam 2 beden küçük oluyor, çorapların lastikleri bıçak gibi kesiyor.

en ufak bir çarpmada bacaklarım odunla dövmüşler gibi morarıyor ve haftalarca geçmiyor. halbuki normalde keçe gibi derim vardır, kesin moraracak dediğim zamanlarda bile kollarımda falan hiç bi iz olmaz.

derinin altında mavi mavi ince çizgiler (damar olsa gerek) görünüyor.

çok alakası var mı bilmiyorum ama alt sınırda kansızlık var ve tansiyonum hep 9/6 yada 10/7 civarındadır. (düşük tansiyonun dolaşım sorunlarına sebep olabileceğini okumuştum bi yerde)

sonuç olarak:
bu durum hastalık habercisi olabilir mi?
doktora gitmek gerekirse aile hekimi mi, dahiliye mi, kalp/damar mı?
değilse spor yetecek mi, ekstra ne gerekli? kozmetik kremler vs hiç inandırıcı gelmiyor bana.
ya da başka???

hepinize miranda kerr gibi bacaklar dilerim. (kadınlara tabi, erkeklerde komik olur)

 
varis filan olmasın, bi doktora görün.

bir de nasıl yaşıyosun sen böyle ya, o yok, bunu yemem, şu hayatta ı-ıh.
  • evvesa  (25.05.11 10:59:20) 
konuyu biraz araştırdım. anladığım kadarıyla varis var o bölgede. ameliyatlı ve ameliyatsız tedavi mümkün. eğer varis ileri safhalarda değilse ilaçla tedavisi mümkünmüş


  • necipnba  (25.05.11 11:05:27) 
varis olabilir. varise ilaveten selülit olabilir. selülitin tek çözümü spor, maalesef.


  • african rain  (25.05.11 11:23:14) 
O selülit değil varis.
Ve anlattığınız kadarı ile basit olmayan bir probleminiz var.
Dolaşım bozukluğu ihtimal dahilinde.
Derhal ilgili bir hekime gitmelisiniz.
Varis hastalıkları kadar önem verilmeyen tehlikeli hastalık görmedim ben bu ülkede.

doktor değilim, felaket tellalı hiç değilim. Eşim yukarıdaki belirtilerden dolayı varis ameliyatı oldu oradan biliyorum.
  • trocero  (25.05.11 12:06:09) 
aynı durum bende de var ama bu kan dolaşım bozukkluğuna benziyor daha çok. zaten yeterli kan dolaşımı olmayınca da selülit olabiliyor.

e sporun yetebilmesi için senin yorgun olmaman lazım, biliyorum o bacakların 10 dakika yürüyünce bile nasıl yorulduğunu. aynı semptomlar bende de var, sinir oluyorum, hatırlattığın iyi oldu, doktora gitmek lazım bence de
  • groove salad  (25.05.11 13:03:38) 
tansiyonun çok düşük değil. sen bu alt sınırdaki kansızlık ile düzgün düzenli yaşıyorsan problem yok demektir. varis problemin var muhtemelen. dolaşım bozukluğu da selülit yapabilir gibime geliyor. sırt üstü yat. bacağını dizinden kıvır.ön bacak yere paralel olsun ve baldırınla 90derece açı yapsın. ayağını kendine doğru çek-dizinden bacaklarını değil- bacağın ağrırsa ki ağrıyacaktır kalp damar cerrahisine git. kollarnda yok ama bacaklarında saydığın belirtiler dolaşımla ilgili.


  • bıdıbıdı  (25.05.11 13:20:15) 
öğretmen misiniz?


  • hadii  (25.05.11 13:21:44) 
hadii; öğretmen değilim, sürekli ayakta durmam gerekmiyor yani. masa başı işi.


  • halanne  (25.05.11 13:25:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.