[]

Dişle alakalı bir sorun. Ne yapacağımı bilmiyorum..

Olayı kısaca özetleyeyim.
Yaklaşık bir sene önce dişçiye azı dişlerimde hassasiyet olduğundan gittim, "normaldir herkeste olur bu kadarı bir tane çürüğün var oda 20lik ağrırsa çekeriz" dedi.
Aradan - 6-7 ay geçti ben burada fakülteye gittim (acı inanılmaz artmıştı bu arada, ekmek bile yiyemiyordum o aralar) film falan çekildi, incelediler 18,28,38 cerrahi 26,44(yaygın dentin hassasiyeti) tedavi yapılacak, gingivits var temizlik yapılacak dendi. Geceleri dişlerimi sıktığım için de gece plağı yapılacak dendi. Buraya kadar hereşy normal ve ben gayet muyluydum ki tedavi ve cerrahi işlem için en erken temmuz ayında sıra verdiğini öğrendim fakültenin (kayseri diş hekimliği). Dişlerimi temizlediler sadece öylece kaldı.
Sonra ben dayanamayıp diş hastanesine gittim, doktor bana "dişlerin ufacık kalmış ben buna kaplama yapsam olmaz dolgu yapsam olmaz, dişi kaybedebiliriz gece plağını da fakülte de de yaptır" dedi.

Florürlü sensivity midir her ne zımbırtıysa onu kullanıyorumşimdi, sert birşey yiyemiyorum zorlasam hemen ertesi gün acıyor dişlerim.

Şimdi soru burda işte;
Ne yapmalıyım? Temmuza kadar beklemek istemiyorum çünkü bu olay canımı çok sıkıyor. İnanın taze ekmek yerken bile teredütte kalıyorum.
Özel doktora gitsem çok tutar mı? Öğrenciyiz malum ona göre hareket ediyorum.

Bi yardımcı ol be sözlük.

 
öncelikle güzel cevabın için teşekkür ederim @horace wells. Çay günde 1 defa kahve haftada bir iki olmak üzere pek fazla içiyorum, kola çok içiyorum sadece. 8 senedir sigara kullanıyordum 7 ay önce bıraktım.

Ağrımı-hassasiyet mi? konusunda inanın hiçbir fikrim yok. Şöyle anlatayım siz adını koyun ; Çağla (kayısının yeşil hali) yediğim zaman misal başta ağrımıyorsa bile 2.ci de yada 3.cü de ağrımaya başlıyor, öyleki dişin o çukur kısmına birşey değdirsem hemen acıyor sızlıyor. Bir kere böyle acıtınca da birkaç gün sert birşeyler yiyemiyorum.
Parmağımla içine dokunduğumda (tırnak kısmıyla)9, yine hafif bir acı hissediyorum.

dişlerimin ufalmasının sebebi çürük değildir muhtemelen zira 20liklerimden biri hariç çürüğüm yok çok şükür. (doktor böyle söyledi diye hatırlıyorum). Deli gibi diş sıkma konusunda kendimi izleyeceğim, finaller bittiğindede nörolog/psikolog hangisi bakıyorsa stres/sinir için birşeyler yaptırıcam. Zira plak konusundaki tüm entryleri okudum, sorunun yada alışkanlığın kaynağına inilirse sizin de dediğiniz gibi daha güzel oluyormuş.

Tekrar teşekkür ettim @horace wells =)
  • yapma be  (25.05.11 05:25:01 ~ 05:26:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.