Konu üzerine biraz kafa yordum, sonuçta ekonomide reel büyüme yaratan bir olay değil; ancak piyasadan, atıyorum 10 trilyon değerinde parayı çekip yerine eski karşılığı 1 trilyon değerinde olan 1 milyon sürseler değer kazanır, o zaten yok.
Para değiştirmenin maliyeti var kısa vadede, uzun vadede eğer ki eskisine nazaran daha ucuza mal edilebilecekse mantıklı olabilir; onun da çok ama çok uzun vadeye yayılması gerekir, ancak ondan da pek umutlu değilim.
Bir index sabitlemeye gidilmiş olabilir, dönemi yaşımdan ötürü tam hatırlayamadığım ve vaktinde çok da ilgimi çekmediği için hatırlayamıyorum; ancak yine de, paranın değer kazanmasından ziyade, ihtiyaç mallarının ucuzlaması ve lüks malların pahalılaşması yoluyla yapılabilir ancak o da.
0