[]

Ubuntu'ya gnome 3 yüklemek + touchpad sorunu

Yahu ubuntu'ya gnome 3 yüklemeye çalışıyorum ama olmadı, üstüne benim eski tema filan da gitti. Touchpad'in üzerine tıkladığım zaman çalışmıyor vs...

Sorularım şunlar:

1- Gnome 3 yüklemek için terminale ne yazalım?
2- Touchpad'i tekrar aktifleştirmek için ne yapılabilir (yönetim araçlarındaki touchpad seçeneğinden olmadı)?
3- Gnome 3'ü yükledikten sonra about gnome kısmında ne yazıyor?

Edit: Bilgisayar olabildiğince eski. Hesap makinesinden hallice. Compaq nx5000 dir (512 mb ram, tümleşik ekran kartı vs...) Yani kaldırmayabilir mi?

Edit 2: Ahaha şimdi hiç açılmıyor. Bilgisayar açıldıktan bir süre sonra bir arkaplan geliyor ve daha sonra tamamen kararıp tepkisizleşiyor. Konsola nasıl geçiyorduk başlarken? Bari eski gnome'a geri döneyim.

 
maverick kullanıyorsan yüklemiyorsun :)

ama natty ibnesini kullanıyor ve yüklemişsen gdm'de şifreni girmeden ama kullanıcını seçmişken aşağıdaki session dropdown'ından (Türkçe katili oldum evet) Gnome-Shell ya d Gnome Shell'i seçiyorsun (hangisiydi anımsayamadım) bekliyorsun ve açılıyor.

(.compiz'i silsen hiç fena olmaz bu arada)

terminaller için ise "alt-ctrl-f1 alt-ctrl-f2)
  • peseve  (24.05.11 13:01:26) 
yükledin ve yeniden kurulum yapmak için zamanım/imkanım yok şu an ve ben bu shell hadisesinden nefret ettim diyorsan.

terminallerden birinde "sudo apt-get install xubuntu-desktop" yazıver bari de xfce ile idare et hocam.

natty ibnesin boynuzlu
  • peseve  (24.05.11 13:02:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.