[]

hukuk - ups kargo

adaletin yılmaz savunucuları,

geçtiğimiz salı, son başvurusu 20 mayıs olan bir iş ilanı için evraklarımı ups kargo ile gönderdim. cumaya kadar mutlaka yetişeceğini söylediler verirken, dedim tamam. yola çıkan evrakların 19 mayıs günü evrakların ulaşması gereken şehre çoktan ulaşmış olmasına karşın, 20'sinde götürme zahmetine girişmemişler ve dün iletilmiş. dolayısıyla geçersiz oldu belgeler. başvuruyu yapamadım. aradım sordum, "operasyonel hata olmuş, şikayet kaydınızı alalım" dediler. dedim allah razı olsun.

bu durumda n'apmak gerekir? benim için önemli olan bir iş başvurusuydu, bir süredir beklediğim bir şeydi ve sırf bu adamların beceriksizliği yüzünden kaçırdım.

veya hukuki açıdan ne iddia edebilirim mesela? yani bu adamlar beni istediğim bir işten (ve o işin bana sağlayacağı her şeyden) mahrum bırakıyor, bir şeyler yapılabilmeli sanki?

bu esnada keşke önce bir sözlük okusaymışım ups'e vermeden. 1 tane olumlu yorum yok yahu..

 
geçmiş olsun ama bişey çıkmaz dostum..


  • kerem75  (24.05.11 09:10:06) 
haksız eylem sonucu uğranılan zararın giderilmesine ilişkin tazminat davası açılabilir. adli yargıda açacaksın.

not: yalnız önce kargo şirketine yönelik bir dilekçe yaz. bak beni zarara ugrattınız şöle şöle zararım var. zararımın giderilmesini istiyorum diye. iadali tahhütlü gönder ve yazılı cevap iste. sonra bu belgelerle dava aç. aklıma bu geliyor. kolay gelsin.
  • evegirmekistemiyorum  (24.05.11 09:24:53 ~ 09:28:11) 
sözlükteki yorumlardan yola çıkacaksanız posta güvercinine vermeniz gerekirdi.
muhtemelen "kargolar şu kadar gün içinde teslim edilir" gibi bir taahhütleri olmadığı için dava ederek bir sonuç almanız zor olur. sonuçta bu firmaların istediğiniz gün veya saatte teslim etmek üzere farklı tarifelerle verdikleri hizmetler de var.

önemli gönderilerde kargoyu takip edip telefonla peşine düşmeniz gerekiyor yoksa hep sorun yaşanıyor. (başıma çok geldi oradan biliyorum)
geçmiş olsun.
  • serseri marti  (24.05.11 09:32:54 ~ 09:34:21) 
ben baska bir seyi merak ettim: basvuru yaptiginiz yerle, kargoya teslim tarihini kanitlar bir belge ile tekrar irtibat kurmaya calissaniz? hani belki durumu farkedip insafa gelirler iyimserligi ile..


  • dolphingirl  (24.05.11 11:25:47) 
@evegirmekistemiyorum
şirket kısmından başlamaya çalışıyorum ben de ama şirketin pek umrunda olmadığım için başlayamadım. sağol ama, fikir verdi.

@serseri marti
ilk paragrafta söylediklerinde haklısın bence de. ama yahu ben niye peşine düşüyorum? bu adamların işi bu değil mi? insan gibi yapmıyorlarsa bu onların hatası değil mi? evet, pratikte dediğin gibi olabilir, ama böyle olması ortada bir sıkıntı olmadığını mı gösterir? yani istanbul-ankara arasını 9 saatte gelen bir otobüsü ele alalım mesela; benim deh demem mi lazım hızlanması için? "6 saat diye garanti vermiyorlar sonuçta?" diyemeyiz bence burada da.

@dolphingirl
denedim, fayda etmedi. ilanda "postadan kaynaklı aksaklıklar bizi bağlamaz" yazdığı için fazla da üsteleyemedim zaten :-/
  • supercalifragilisticexpialidocious  (24.05.11 17:01:41 ~ 17:02:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.