[]

Senaryo Örneği

Pek zamandır aklımda, acaba bir senaryo nasıldır diye. Hakkaten, internetten senaryo örneği bulabilir miyim acaba ? Birşey yapacağımdan değil, sadece inceleme amaçlı. Hatta şöyle bilindik filmlerden, dizilerden olursa süper olur. Ne okuduğumuzu da biliriz :)




 
çocuklar duymasın dizisinin eski senaryolarından birkaçı internette var.

www.mint.com.tr
  • elmalili hamdi yazar  (23.05.11 21:32:05 ~ 21:33:02) 
Kitap olarak satılıyor bazı filmlerinki bildiğim kadarıyla Türkçe olarak. "İngilizce de olsa olur." derseniz vardı bir iki site, bakayım.


  • uyku inadim inat  (23.05.11 21:32:36) 
Dil farketmez, ama hani istediğim film setlerindeki hali. Hiç ilgilenmedim bir filmin set ortamıyla, nasıl diyaloglar hazırlanıyor fln. Onları merak ediyorum daha çok yani mesela, adam senaryoda herşeyi yazıp bütün iş oyunculara mı kalıyor, yoksa genel bir fikir oluşturup film çekim sırasında doğaçlama mı oluyor herşey yönetmen ve oyuncuların keyfine göre.


  • liriamer  (23.05.11 21:39:03) 
celtx'te örnek senaryo olacaktı.


  • jangara  (23.05.11 21:45:29) 
@liriamer

bu senaryolardan ayrı olarak çekim senaryosu da var diye biliyorum. asıl detaylar orada. gerçi bazı yönetmenler bu çekim senaryosu işine hiç girmez, set ortamındaki fikirlere göre hareket edilir. bir nevi doğaçlama olur.
  • elmalili hamdi yazar  (23.05.11 21:53:32) 
  • uyku inadim inat  (23.05.11 22:26:57) 
of süpermiş teşekkürler :)


  • liriamer  (24.05.11 00:11:25) 
woody allen'ın en büyük eserlerinden manhattan'ın var mesela kitap olarak, almadım ama almayı düşünüyordum:
www.idefix.com

edit: www.imsdb.com süpermiş cidden. uyku inadim inat'a teşekkürler.
  • darkredanger  (24.05.11 02:10:35 ~ 02:13:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.