[]

Müşterilerine yemek tarifi veren restaurant

Cuma'ya kadar yazmam gereken bir essay var, aşşağıdaki konu üzerine.

''Restoran, müşterisine lezzetli ve özgün yemekler sunuyor. Müşteriye, yediği yemeğin tarifini de vermek istiyor. Amaç, müşteriye jest yaparak, orayı “unutmamasını” sağlamak.

Problem: Müşteriye, yemek tarifini yaratıcı + yenilikçi bir şekilde nasıl verebilir?

Konuyu İnternet veya başka kaynaklardan araştırın. Bu işi yapmış ve yapan restoranları bulun. Nasıl bir yaratıcı + yenilikçi çözüm getirmişler, referanslarıyla birlikte anlatın. ''

Bulamadım nette böyle bir restaurant. Bileniniz varmı? Fikirlerede açığım

 
şahsen rastlamadım ve duymadım. merak ettiğim zamanlar oldu ama mutfak yeterince yoğun olduğu için gidip soramadım haliyle. garsonlar zaten bilmiyor.

2 adet önerim var:
teknolojisever lokanta: her masanın kenarında sabit bir dokunmatik ekran var. sabit olmasa da saplı ve askıda. orda menüyü inceliyorsun, isteklerini yazıyorsun, işstersen de tarifi var, onu kendine mail atabiliyorsun. siparişi verdikten sonra en son kontrol için garson msaya bir uğrasın yine de, hem insan faktörünü fazla dışarıda tutmamak lazım bence.

manuelsever lokanta: masya konan servis kağıtları var ya. müşterinin sipariş ettiği yemeğe göre servis kağıdı açıyorsun, bu servisin üzerinde yemeğin resmi, kalorisi ve tarifi var. az kullanılan bir köşesinde de tırtıklı böyle, buradan yırtınız ibaresiyle tarifi var. isteyen tarifi kalkarken yırtıp yanına alıyor.

teknolojisever lokanta dokunmatik ekrana ek olarak, özel sevis kağıdını da ek olarak kullanabilir, o zaman süper olur.

not: önerilerime bayıldım! restotanım olsa yapardım bu şekil bir şey. ayrıca her serviste farklı bir yemek, mutfak tüyosu yazılabilir. aynı şekilde dokunmatik ekranda da günlük olarak tüyolar değşiebilir.
  • pyro clustic flow  (23.05.11 22:26:29) 
restoranda değil ama süpermarkette gördüm, minik kare kağıtlara yemek tarifi + yemeğin resmini basıyorlar. kaliteli yapmışlar uyduruktan değil. böyle broşür standı gibi bir şey var, müşteriler bakıp tipini beğendikleri tarifleri alabiliyorlar.


  • quasiromantic  (23.05.11 23:01:52) 
fastfoodçuları ele alırsak mcdonalds ya da burgerking, tepsilerin üzerine koydukları kağıtlara hamburgerlerinin neler içerdiğini ve malzemelerin markalarını ve hatta kalorilerini de (yanlış hatırlamıyorsam) yazıyorlardı. tam dediğini karşılar mı bilmem ama böyle bir şey var.


  • s e  (24.05.11 00:25:55) 
Tarif farkli, muhteviyat farkli degil mi?


  • ucan sincap  (24.05.11 15:38:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.