[]

Panasonic DMC-FZ18 vs. Canon S5 IS

Hangisi?




 
hemen hemen bütün özellikleri başbaşa gitse de sırf pilden dolayı ben panasonic tercih ederdim. canon 4 tane aa kullanıyor. panasonic ise li-ion pil kullanıyor. bi kaç makinadan tecrübe ettiğim kadarı ile kalem piller çok dayanmıyor bu aletlere.artı bi de leica lens gibi bi faktör var panasonic'te.


  • eigon  (03.04.08 18:03:28) 
pil konusunda diyebileceğim kesinlikle kalem pildir. orada burada piliniz bittiğinde şarj aleti aramıyorsunuz, herhangi bir bakkaldan alacağınız 4 tane duracell işinizi görmeye yetiyor. üstelik batarya ömrünü doldurduğunda, ya da yedek batarya almak istediğinizde herhangi dört şarjlı pil işinizi görüyor. s5'i bilmem ama canon a610 makinem ile de gayet uzun süre idare ediyor.

ben eğer slr düşünmüyorsanız canon s5 diyorum.
  • kibritsuyu  (03.04.08 18:09:57) 
12x yerine 18x zum, geniş açı ve raw çekebilme özelliği mi, dönebilen lcd ekran ve video çekerken zum yapabilme mi? ihtiyacınıza ve kullanım alanınıza göre karar verin.


  • lykos  (03.04.08 20:36:16) 
uzun zamandır fz18 i araştırıyorum...
diyeceğim o ki makina, abd de en çok tercih edilen slr öncesi, fiyat performans oranı da iyi-tabi abd de-

*canon un bariz artısı, vidyo çekiminde zum yapabilme ancak vidyo çüzünürlüğü düşük(640x480) ve dönebilen lke ancak fz18 de leica lens, 18x zum ve lityum pil var!
*Kalem pil konusuna katılmıyorum, 4 duracell pil nereden baksan 10 ytl ama Çin malı fz18 bataryalar da 10-15 ytl al iki-üç kadar cebe at dağda, bayırda resim çek bakkal derdi olmadan üstelik, canon için nereden baksan 30 ylt lik pil ve şarj cihazı alman gerek ekstradan!
*fz18 testlerden de başarılı çıktı, sony h9 gibi rakiplerini geri bıraktı bence senin sorun, fz50 mi fz18 mi olmalı! yine ekleyeyim fz18 pil konusunda bayağı cimriymiş.
*birde türküye fiyatı var tabi, fz50 veya fz18 alacağına rahatlıkla bir nikon d60 birde lens alabiliyorsun abd de, maalesef benim güzel ülkemde birazcık ütülmen gerekiyor!?
www.letsgodigital.org
  • allop  (04.04.08 00:05:25) 
pil konusunda rechargeable aa piller superler bence: www.amazon.com


  • compumaster  (04.04.08 00:33:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.