[]

Diş hekimlerine soru

Doktorum bir ara dişlerim çok sıkışık olduğu ve 20lik dişlerime çıkacak yer olmadığı için böyle ufak zımpara kağıdı gibi bir şey gösterip ondan almamı söylemişti. Dişlerin arasını zımparaladıktan sonra boşluk yaratmamı sağlıyor işte, anladınız siz onu. Onlardan nerede bulabilirim ben? Ayrıca adı ne onun?
Şurada bir şeyler var ama hem çok pahalılar hem de bunlar değil sanırım.
www.dentalsepet.com


 
:D ahahah bunlar dental tedavilerde kullanılan zımparalar. o zımparaları hekim kullanabiliyor. ortodontistler özellikle.hastanın kullanacağı zımpara kağıdı diye bişe yok. siz bir film çektirin bir üniversite hastanesinde önce cerrahi sonra ortodontiye muayene olun ok?


  • mormormorius  (23.05.11 15:58:17) 
Bu gösterdiklerime benziyor dedim zaten, bunlardan değildi.

Ayrıca, zaten ben muayene olduktan sonra bana önerildi bu. Kafamdan uydurup da kullanmaya çalıştığım bir şey değil.
  • trinitrotoluen  (23.05.11 16:08:44) 
o doktor saçmalamış.. ben ortodonti uzmanlığı yapan biri olarak söylüyorum; hangi dişten ne kadar mine aşındırılacağını doktorun bilir.
ayrıca sırf çapraşıklık var diye de rastgele aşındırma yapılmaz.
sen mineni aşındırdığın zaman, ortaya çıkacak diş hassasiyetini napacaksın*
mine kalınlığı ne mesela?
estetik duracak mı alt çenende ince dişler üst çenende enine kalın dişler?
hm?
  • ocean86  (31.05.11 21:15:06) 
Doktorum bunu bana söyleyeli baya olmuştu; ama ben 20lik diş ağrısı çekince tekrar aklıma geldi. Diş aralarını öyle rastgele zımparalamak dişe zarar verir gibi bir şey düşünmemiştim tabi doktorun yanındayken. Sonradan geçti aklımdan "lan alıp zımparalayacağım da, diş minesine zarar verir bence bu" deyü.

Bir daha doktora görüneyim en iyisi.
  • trinitrotoluen  (31.05.11 21:21:10) 
ocean86+1 ama ben de ortodonti tedavisi gören biri olarak katılıyorum. ayrıca en yakın arkadaşlarımdan biri diş hekimi.

hem mantıken zımparalamak oradan milimetrenin onda biri gibi diş çapıyla oynamak olur. diyelim ki her dişi zımparaladın. toplamda iki diş kalınlığında zımpara yapman demek olur bu. ayrıca buna dayanarak söylüyorum ki zımparayla düxeltilebilecek dişlerin varsa hiç düzeltmeni gerektirecek bir çapraşıklığın yok demektir.

@ocean86 hasta ve hekim işbirliği böyle bir şey işte :)
  • bıdıbıdı  (31.05.11 21:30:12) 
:))))


  • ocean86  (31.05.11 21:36:34) 
@bıdıbıdı

Alt yirmilik dişlerim yer bulamadığı için çıkamıyorlar. Minicik ufacık bir yer olsa çıkmaları için hemen fırlayacaklar. 3 senedir uçları gözüküyor; ama bir türlü çıkamadılar. Filmde göründüğü kadarıyla herhangi bir yamukluk da yok. Düzgün yani 20lik dişlerim. Fakat dediğim gibi işte, çıkacak yer bulamıyorlar.
Dişlerim çok sıkışıkmış(diş ipi bile sor giriyor. doğrudur) o yüzden öndeki dişlerimi ittirip de kendine yer açamıyormuş. Bu yüzden zımparalamamı söylemişti.
  • trinitrotoluen  (31.05.11 21:44:29) 
anladım ama ortodontik tdv göreceksin bunun için. dişlerini zımparalamak ancak senin diş ipi kullanabilmene olanak sağlar. bunun dışında pek bi amacı olmaz diye düşünüyorum. az bi derken atıyorum bir mm yer lazımsa zaten dişin o 1mm'ye aldırmaz, çıkar. olmadı git cerrahi yoldan alsınlar dişini.

dişlerini zımparalama. hele bu tip konuda pek bilgin yok gibi görünüyor, hiç elleme. illa yapılması gerekiyorsa söle hekimine o zımparalasın. hem diğer dişlerin inci gibi sıralandıysa 20likleri aldır gitsin. evrimsel açıdan zaten bi kaç yüzyıla tamamen yok olacaklar di mi? bari katkın olsun :)
  • bıdıbıdı  (01.06.11 02:12:50) 
valla soyle soyleyeyim; 2 tane buyuk azi disine yer acabilmen icin.. en az iki tane buyuk azi buyuklugunde zimparalama yapman lazim
senin yapacagin sey o yirmiyas dislerini kuzu kuzu cektirtmek
baska birsey degil
  • ocean86  (22.01.14 19:39:31) 
2012'de çektirdim yirmilikleri


  • trinitrotoluen  (22.01.14 20:01:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.