[]

Yavru Kedi ve Kendini Yılan Sanma Problemi

Merhabalar,

En son iki kedi beslemekle ilgili şu duyuruyu açmıştım;

www.eksiduyuru.com

Gelişmeleri paylaşıp sonra soruma geçeyim. Dört yavru vardı fakat bir tanesi kayıp. Uzun süredir ortalıkta yokmuş, öldü diye düşünüyoruz.

İki yavru beslemek niyetindeyken kutuya üçüncü de girdi. Biz bu üç yavruyu bir gece misafir ettik. Fakat sonradan iki yavruyu evde bırakıp üçüncüyü tek başına dışarı bırakmaya gönlümüz el vermedi. Sonuçta annesi var ama bir süre daha kardeşiyle beraber yaşarsa onun açısından daha iyi olur diye düşündük. Sonuçta tek olan evde bizimle güvende olacak. Belki bir ay sonra duruma göre diğer yavruyu da almayı düşünüyoruz. En azından daha büyümüş ve birbirlerine daha az ihtiyaç duyuyor olacaklar. Şimdilik elimizde tek yavrumuz var.

İlk gün hem eve alışsınlar hem de kaybolmasınlar diye üç yavruyu banyoda tuttuk. Yaklaştığımız zaman tıslayıp saldırmaya hazır pozisyona geçiyorlardı (doğru tanım mı bilmiyorum). Kız arkadaşım bir tanesini zarar görmeden bir kaç defa alabildi. Kundak gibi bir beze sarıp sevebildik. Fakat ani hareketlerde direk tıslayıp, dişlerini, tırnaklarını çıkarttı ve saldırmaya çalıştı.

Dün itibariyle iki yavruyu bıraktık ve bizimkisi tek kaldı. Gene banyoda tuttuk fakat gün boyunca daha da saldırganlaştı. Yanına kimseyi yaklaştırmayıp yaklaşanı yılan edasıyla tıslayıp geri püskürtüyor. Dün gece çok miyavladı. Ben de eve alışsın diye banyonun kapısını açtım ve evi dolaşmaya başladı. Fakat sürekli miyavladı, herhalde annesini arıyor. Ve gene tıslamaya devam ediyor. Üzerine gitmiyoruz çünkü saldırıya geçiyor. Sabaha kadar oyalamaya çalıştım fakat saat 6 gibi pes ettim. O miyavlamaya devam etti. Banyoya girmesini bekleyip tekrar kapattım.

Bugün de miyavlamaya (ağlamaya?) devam ediyor. Banyonun kapısını tekrar açtım ve salona geçiyor. Arada evi geziyor. Salonda bir masanın altına saklanıp durmadan miyavlıyor ve yaklaşırsam tıslıyor. Kucağıma alıp okşayamıyorum bu yüzden. Belki kucağıma alabilsem annesini arama olayını daha az yapar diye düşünüyorum.

Uzun bir yazı oldu fakat ben ne yapayım? Miyavlaması beni vicdani olarak rahatsız ediyor. Tıslaması ev halkını korkutuyor. Yaklaşan kişilere zarar verme olasılığı yüksek. Kendisi silahlı ve tehlikeli. Bir de kendini yılan zannediyor ve yaklaşamıyoruz. Bir el atın.

 
tıslaması filan 1-2 günde geçer. eve alışması için bir şeyler yapın. oyuncak alın veya yapın. kağıttan toplar, yün toplar iyi olur. oynatın onu.

size alışması, kucağınıza gelmesi sanırım epey zaman alacak. epey zaman derken 1-2 seneyi bulabilir, ama daha çabuk da olabilir. karamsar yaklaşmayayım kedilerin karakterleri farklıdır.
  • mea maxima culpa  (23.05.11 13:57:02) 
anne ve kardeşlerinden yeni ayrılmış olduğu için henüz alışamadı, ağlamak suretiyle onları çağırıyor. bir süre daha devam edecektir bu miyavlaması ama kalıcı bir şey değil.

size alışmasını bekleyin, hemen yaklaşmamakla iyi yapıyorsunuz. yavru kediler için yaş mama oluyor, onlardan alın, o açken açın, kokusunu duyup yanınıza gelmesini sağlayın. ancak çok üstüne gitmeyin, dah belki de ilk kez insanla yaşamaya başladı o, anlayış gsterin.

bu arada, daha yolun başında iken ben iki kardeş sahiplenmenizi tavsiye ederim. bir kedi ile iki kedi bakımı arasında bir fark yok. ancak siz yokken birbirlerine çok iyi yoldaş oluyorlar. kendi türlerinden bir canlı olması da onları rahatlatabiliyor.
  • vejeteryan vampir  (23.05.11 14:35:57) 
Oyuncak aldım. Yanına koyarken ona bile tısladı. Plastik topa ip bağladım, atıp atıp çekiyorum ama azıcık ilgilenip vazgeçiyor.

Yaş maması var. Kuru mama olarak da kaliteli bir mama aldım. Yaş mama ile yanıma çekmeyi deneyeceğim bugün. Bakalım belki o zaman kendi kendine gelir.

Bir de genel fikir olarak şunu sormak istiyorum. Üç yavrunun birini alıp ikisini dışarıda anneyle bıraktık. Hangi yolu izleyelim?

- Bir ay sonra diğer yavruyu almak -Hem bize biraz deneyim olmuş olur hem de diğer yavru dışarıda yalnız kalmamış olur,
- İki yavruya hiç dokunmayıp yolumuza tek yavruyla devam etmek,
- Dışarıdaki iki yavrudan birini alıp sokakta anneyle tek yavru bırakmak.

Ne diyorsunuz?
  • reyals  (23.05.11 15:57:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.