[]

futbol - erkeklik göstergesi ilişkisi

futbol oynamak veya spor yapmaktan "bahsetmiyorum". futbol maçı izlemek neden bir erkeklik göstergesidir? yani insanın doğal bir ihtiyacı ve doğuşundan gelen bir davranışı olmamasına rağmen, nasıl böyle bir anlam yüklenmiş zaman içinde buna sizce?




 
Erkeklik göstergesi değil aslında. Futbol ile ilgili olanların büyük çoğunluğu erkeklerden oluştuğu için öyle bir anlam çıkmış muhtemelen.

Asıl sorulması gereken futbolun niye erkeklik göstergesi olduğundan ziyade, neden bu sporla ilgili olanların nerdeyse tamamı erkeklerden oluşuyor? Futbolu erkeklerde çekici kılan ne?
  • trinitrotoluen  (23.05.11 01:44:15 ~ 01:45:29) 
evet aynen öyle. bir erkek olarak futbol sevmiyorum, çok sıkılıyorum abi bekle babam bekle, 90 dakika mal gibi izliyorsun 2 gol için. hiç sarmıyor. futbol muhabbetine fransız kalınca da önce şaşırıyorlar sebep soruyorlar, söyleyince de gay lan bu ahsuzxzudha diyorlar, ben de sallamıyorum doğal olarak ne yapayım yani.

erkekler de futbol sevmeyebiliyor. buradan duyuralım.
  • roket adam  (23.05.11 02:26:54) 
erkekler sevmeyebiliyor tabi, bunu 'duyurmak' için halihazırda bilimum başlık var sözlükte.

sorunun cevabına gelince; testosteron
  • Khaz  (23.05.11 02:44:03) 
kesin duyuruyu açan futbol sevmeyen bir erkek.
birinci cevaba cevap olarak ise erkekleri çekici kılması için illa kadınlardan oluşması gerekmiyor. o zaman her boku kadınlar yapsın.

genel cevap ise futbol mücadele oyunudur. hırs gerektirir. koşmak gerekir. takım olgusu vardır. birlik olursun. tam erkeklere göre. taraftarlık ise aşk gibidir. bağlanırsın. sevgilin gibi olur senin takımın. bir nevi içindeki boşluğu doldrumaktır futbol aşkı.

he futbolu sevmek zorunda değildir tabi erkekler. anlamak zorunda da değiller. sonra 90 dakika izle sadece 2 gol için gibi aptal aptal yorumlar yaparlar.
  • lorenzen  (23.05.11 02:47:34) 
mücadele gerekir, şu gerekir bu gerekir diyenlerin büyük kısmı izleyicilikle yetinen tipler işin garip yanı. mücadele istiyorsan, kavga dövüş istiyorsan doksan dakikada koşmaktan başka hiç bir şey yapmadığın bir spor yerine basketbol gibi her uzvunu çalıştırdığın, oyunun sürekli hızla değiştiği bir spor çok daha mantıklı.

futbola fazla değer biçmemizin sebebi babadan oğula gelenek olması, başka bir şey değil.
  • roket adam  (23.05.11 03:02:36) 
evet duyuruyu açan futbolla alakası olmayan bir erkek (sevmeyen demeyelim de, öyle arada sırada izlerim maçları, bağımlılığım falan da yok çok öyle tuttuğum takıma vs). insanların bu kadar bağlanmasını, heyecanlanmasını da gayet anlıyorum, insanların ihtiyacı olabilir böyle bir şeye. takım olayı, güç vs gibi söylenenleri de anlıyorum. ama erkeklikle ilgisini hala çözebilmiş değilim cidden. testosteron ne alaka ayrıca, evet bir erkeklik hormonu da, futbolla nasıl bir bağlantısı var, futbol oynarken koşan ya da stadda iç içe erkekler testosteron kokusu alıp bunun erkekler için ideal spor (ya da tv'den izlenen bir şey olduğu için spor değil de hobi diyelim) olduğuna mı karar veriyorlar? aslında aradığım cevabı kısmen vermiş horace wells ve lorenzen gibi, ama bu kadar dayatılmasının sebebini çözemiyorum. ha dayatılması beni bağlar mı bağlamaz, ama yine de insan merak ediyor nasıl bu kadar insan aynı görüşte diye.


  • s e  (23.05.11 03:11:00) 
daha milyon tane erkeklik gostergesi olabilecek durum varken futbol maci izlemek de neymis?
alakasi yok bence.

  • avrasya  (23.05.11 03:23:35) 
horace wells mevzuyu doğru yerinden yakalayıp yorumunu yapmış. mevzu sahada oynananın ötesinde. bugün sokaklardaki fenerlilere, trabzonlulara bakmanız yeterli bunu görmek için. illa herkes kavgacı asalım keselimci demiyorum, mevzu güç üzerine lakin. bu yüzden erkeklerin daha çok "taraftar" olması normal. olayın futbol üzerine şekillenmiş olması da tamamen mevcut koşullardan. aynı durum farklı ülkelerde basketbol üzerine olabiliyor, misal amerika. sahada oynanan futbol/basketboldan bağımsız bir konu üzerinde konuşuyoruz, onu da vurgulayayım. şahsen böyle güdülerimi başka mevzularla tatmin ettiğim için futbolla pek ilgilenmiyorum.

ek: "taraf" olmak istersem ben de çok pis gaza gelebiliyorum ama. bugün laf olsun diye fener-sivas maçını izlemeye gittim bi mekanda, az küfür etmedim. izlemesem sikimde bile olmazdı.
  • cro magnon  (23.05.11 03:44:50 ~ 03:51:09) 
@horace wells, söylediklerinizin hepsin katılıyorum, ayrıca ilkokul hayatımın tamamı kola kutusu ezip maç yapmakla geçti. futbolun insanlığın ortak paydası olmasını ve kolay ulaşılabilir olmasını da kabul ediyorum. ama bunu erkeklikle bağdaştırabildiğim anlamına gelmiyor hala tüm bunlar. yoksa tabi futbol sadece futbol değil, birçok anlam yüklenmiş üzerine.


  • s e  (23.05.11 03:47:10) 
@horace wells
sürü psikolojisi erkeklerde daha çok görülüyor diyorsun; fakat kızlar da tuvalete tek gitmiyorlar mesela. üstelik ortada futboldaki gibi bağlanacak bir şey de yok :) ben hiç bilmem erkeklerin öyle beraber tuvalete gidip takıldığını falan. kızlarda sürü psikolojisi erkeklerden daha fazla bence. erkekler- yani çoğu- futbolu seviyor işte. bunu kabul etmek gerekir. tutku cidden. şöyle söyleyeyim tribünde 40 bin kişi oluyor ve hepinizin ortak noktası tuttuğunuz takım. çok güzel bir şey bu. tabi ki futbolu şiddete dönüştürenler kınıyoruz.

ayrıca bana bugün gs forması giydim diye önümde duran ve arabanın içinden fb marşı söyleyenler ibnesiniz olm ibne. halı saha maçına gidiyorduk napalım?
  • lorenzen  (23.05.11 04:51:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.