[]

Az uyumak için ne yapmalı

Az uyumak istiyorum. Mesela sabah 4de yatıp 9da uyanmalıyım. Bunu zorunluluktan değil, gece uyumayı sevmediğim ama sabah çok geç uyandığım için yapıcam.
Bunu gerçekleştirip bir yaşam biçimi haline getirebilir miyim? Yoksa günde 5 saat uyku çok mu az?



 
  • lemmiwinks  (22.05.11 16:27:20) 
yanlış heves peşindesin söyliyim. sağlığından edersin kendini yaşlandıkça belli eder sorun.


  • madyb  (22.05.11 16:27:26) 
ama gün içinde uyuma ihtimalim yok..


  • matilda  (22.05.11 16:27:40) 
günde en az 6 saat uyku uyunmalı. bakma sen einstein günde 2-3 saat uyurmuş. uyumasan da erken yatmaya çalış. sağlığından edersin. ayrıca beyin gereğinden az uyku uyunduğunda onu bir sonraki uyku periyodunda eksik kısmı tamamlamaya çalışır. bu yüzden daha çok uykuya meyilli olursun. uyku baldan tatlıymış. niye daha az uyuyasın ki?


  • bıdıbıdı  (22.05.11 16:40:50) 
uyku ihtiyacı bünyeye göre değişir, eğer 5 saat uyku bana yetiyor, sabah kalkınca enerjik oluyorum diyorsan az uyuman çok problem olmaz. Fakat genel olarak 7-8 saat uyku önerilir.
Bunun dışında gece 4 de yatıp 9 da kalkman şu açıdan kötü, gece 11 den sabah 6-7 ye kadar salgılanan bir hormon var adını hatırlamıyorum şu an, o saatlerde yeterince uyumadığın için yeterince salfılanmıyor, bu da uzun vadede vücuda zararı dokunuyor.
İll 5 saat uyuyacağım diyorsan hiç değilse bu saatler arasında olursa verimli bir şekilde uyumuş olursun.
  • goldentitan  (22.05.11 16:46:04) 
duzenli spor. spor yapmayip uyusuklastikca daha fazla uyur hale geliyorsun.


  • samfisher  (22.05.11 16:47:59) 
zorunluluk 4 30 da yatıp 6 20 de dinç şekilde kalkıyorum. mantıksız, zorunluluğum geçince hayatta yapmam.


  • tulkas  (22.05.11 18:40:30) 
kendimden örnek vereyim.
7 saat uyuyunca dinç kalkıyorum ama 8-9 saat olunca daha da uyuyasım geliyor, kafam uçmuş olarak kalkıyorum.
ayrıca evet zihinsel ve fiziksel olarak yorulunca daha az ve daha kaliteli uyuyorum
  • hikmetkaraman  (22.05.11 19:01:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.