[]

akp yi bosver simdi, digerleri neden kaybediyor

herkes akp neden ve nasil kazaniyor derdinde.

alinda ben sunu merak ediyom; chp ve mhp neden kaybediyor, merak ediyorum...


 
bir nedeni akp kazandığı için. Sonuçta birinin oy yüzdesi artarken diğerinin azalır, değil mi?


  • holybullshit  (22.05.11 00:04:14) 
uçkuruna sahip olamazsan kasetin seni de partini de yakar bilader.


  • robinbook  (22.05.11 00:05:49) 
etrafımdakiler chp'ye solcu/dinsiz diye vermiyor, mhp'ye de şiddet yanlısı olduğu için.


  • xen0mancer  (22.05.11 00:10:28 ~ 00:11:32) 
aslında chp ve mhp kaybettiği için akp kazanıyor. sorunun cevabına gelince o iki partinin kaybetmesinin nedeni yönetiminin artık eskimesiydi. siyaset yalan ve ikna üzerine kuruludur. bu yüzden yüzler değişmedikçe durum kötüye gider. bu yüzden akp böyle büyük çıkış yaptı ve bu yüzden önüne gelen parti kurmaya başladı. zaten dikkat edersen iki partide de üst kademe değişti. eğer bu parti içinden istifaya zorlama yoluyla olsaydı taban bölünür oylar gene düşerdi ama dışardan gelen bi etkiyle olunca taban kenetlenicek oylar artıcak. aynı zamanda taze kan iki partiye de iyi gelicek. tabi aynı seçim döneminde olması kararsızları yine kararsız bırakıcak ama en azından kendi taraftarlarını galeyana getirip oy artışı sağlıycak. işte bu kaset skandalları hakkındaki benim görüşüm böyle. ayrıca seçimden önce akp ve yakınındakiler hakkında ortaya çıkan skandallar ve skandalımsılar da bence boşuna ortaya çıkmadı. zamanlama önemli.


  • onexey  (22.05.11 00:12:44) 
ben diğerleri değil de akp neden kaybediyora değinmek istiyorum:

artık akp de kaybediyor. kasetler için şöyle bir şey var: cinayet kime yarıyorsa fail odur. ayrıca halka meydanlarda aynı nurdan geldik biz ithamları, birlik olmalıyız aynı nurdan aynı sudan geldik söylemleri insanı ne kadar tatmin ediyor? işsizlikti bilmem neydi insanlar artık bıkmıştı diğerlerinden, ilk seçimi böle kazandı. ikincisini de hadi başımız sıkışıktı falan filan şöle oldu böle oldu yapamadık dedi sabredin bu sefer çözücez diye kazandı. üçüncüsünde nasıl kazanacak?
  • bıdıbıdı  (22.05.11 00:22:37) 
Çünkü halkta kredileri kalmadı ve hatta sıfırdan yiyorlar artık. Birisi dün dediğini bugün unutuyor, diğeri de manyak istatistik hesaplarıyla ne kadar rüyalarda yaşadığını kanıtlıyor ve diğer yandan da AKP somut işler ortaya koyup seçimi halka bırakıyor. Bunun yanında özellikle orta yaşlıların net farkettiği birşey var; ülkede 50 - 60 yıldır yapılamayanları bu adamlar 5 - 10 yılda yaptı. E rejim diye laik diye kasıldı onca yıl görüldü sonuç. Biri diğerine kitap atınca sallanan karışan ve nerdeyse çöken salak bir ülkeydik o zamanlar..Ayrıca orduyu cansiperane savunduk da noldu?! Asker bilfiil "kanlı terör örgütü" kankası çıktı!

Bu halden sonra ben neden dişi sineğe uçkur çözenlerin partilerine yada içi dışı başka üst düzey yetkililere sahip oluşumlara oy vereyim?

PS: Bu adamların dini söylemleri umrumda değil. Bilakis tiksiniyorum bile. Ama oyum iş yapana. İş yapmaya devam ettikleri sürece sorun değil bana.
  • jesterdvine  (22.05.11 00:23:41 ~ 00:26:49) 
bazıları hala "din" i kullanıyor o yüzden kazanıyor demiş akp için. bazıları da çevremdekiler chp'ye dinsiz olduğu için oy vermiyor diyor.

şimdi sen bu algıyı nasıl yarattığına bakmayıp "cahiller yea, dinsiz diye oy vermiyolar, ne gadar saçma" desen kahvene muhabbetinden öteye geçememiş olursun. chp'nin tarihini açıp okuman lazım. o insanlar (yaşlılar) o günlerin ayaklı tarihleri....senin yaşamadığın şeyleri yaşadılar...bunlar da sır değil. açıp okursan görürsün. "chp dinsiz" demek insafsız bir yaklaşım olabilir yalnız çokta yanlış bir şey değil. chp'nin mütedeyyin insanlarla bir alıp veremediği var, bu su götürmez bir gerçek. açıkca bu kesime nefret kusan chp'liler gördüm. sen eğer insanının değerleri ile barışık değilsen ne bok yeren ye iktidara gelemezsin zaten.

bazıları da akp kazandığı için chp ve mhp kaybediyor diyor. olm iyi misiniz? akp şunun şurasında 10 senelik bir parti. 10 sene öncesine kadar niye keybediyorlardı pekii? =))

benim açımdan chp'Nin niye keybettiğine gelince; kendine sol diyen ancak tam bir devlet partisi olan bir partidir chp. elitisttir. statükocudur. akp'nin kürt açılımını eleştirir, kendisi yerine bir şey koyamaz. hatta kürt bile diyemez. daha bir sürü örnek verilebilir. bunlar benim chp'ye oy vermemem için yeterli nedenler benim açımdan.
  • bu nick tam yirmi alti karakter  (22.05.11 00:44:49) 
chp ye, mazideki dikdatör rejimi ve ordu gücünü halka karşı kullanmasından dolayı yani halkın bidaha o günleri yaşama korkusundan ve chp içindeki (aslen alevi olan) dini bu ülkede yasaklamaya ve insanları dinden soğutmaya çalışan kişilerden uzak durmak adına vermiyorlar. madımak oteli olayından bu yana sünni mslümanlara diş bileyen (tabi bide aleviliklerini saklamalarından doğan ezilmişlik duygusunun verdiği sünnilere karşı bi kin var) bi alevi topluluğu var(halbuki bu olay provaksyondur ve gerçek müslüman bu zulmü yapmaz). ve bunlar üst düzeylerde kim sayesinde chp sayesinde (tabi adamlar haketmeden gelmiş değildir bi köyde 7-8 profesör alev varken ve onlara aydın denirken ama aleviler askeriyeye alınmıyordu örneğin bişeylerin önü açılması gerekiyordu. sus payı yani). halbuki dersim olayını kim yaptırdı ismet inönü. kime yaptırdı sabiha gökçene. ee aleviler neden dersimi bombalatan chp nin yanında. çünki sünnilerden öc alacaklar.
www.ensonhaber.com

mhp ye ise ırkçı "tanrı türkü korusun" tarzında faşist söylemlerinden ve bahçeliyle cacık olmayacaklarından ve mhp iktidardayken ne iyi ne kötü hiç bi halt yapamadığından (tabi bunda koalisyon olmalarınında etkisi var) millet vermiyor. şimdi diyeceksinizki ırkçı değil onlar milliyetçi. ?? grçekten inanıyormusunuz. mhp yi gerçekten savunan bi insan asla kürt birine kız vermez isterse dünyanın en düzgün insanı olsun. pkk yerine kürtler der. oğlu polislere taş attı diye çocuklarını döven kürt babalar var. halbuki pkk içinde kürtler dışında ermeni ve türkte vardır. ve onlar kürt mücadelesi derdinde değildir.
bu arada kaset davası chp de oy kaybettirmedi ama mhp haşat olacak. bide mhp de deneyelim dediler.
akp yi hiç sorma o hepsinden gavat
(lafım tüm alevilere değildir yanlış anlaşılmasın)
  • neysene  (22.05.11 00:45:33 ~ 01:17:54) 
bazilari akp dini kullaniyor argumanina karsi cikiyor. oglu iyi misiniz o 10 sene once akp mi vardi lan hehehe diyen agziniz bilmiyor belli ki yasiniz da yetmiyor ama akp den once refah partisi vardi. kendileri de aynen akp gibi dini kullanan sozde dindarlardan olusur idi.

chp mutedeyyinlere karsi mesafeliymismismis. laikligi dinsizlik, ve seriata karsi olmayi din dusmanligi diye algilayan sig digmalar icin evet abicim chp mutedeyyinleri hic sevmiyor yakalarsa kesiyor diyorum.

duyuru sahibine de cevap olsun diye sunu diyorum 90 larda hem teror had safhada idi hem de medya ve politikacilar araciligi ile bunun gundemde tutulmasi saglaniyordu. o donem milliyetciligin altin cagi idi. tam aranan ortam. iste o ortamda mhp de zaten zirve yapti. ancak devir degisti o gunun teroristleri bugun iktidarin dostu. o yuzden milliyetcilik suc oldu. mhp yi de yillardir hem medya hem de baska oyunlarla geriye ittiler. ayrica ayni tabana hitap eden akp dini kullanarak muhafazakar olanlarinin bir kismindan oy aldi. alacak da.

chp aslinda kaybetmiyor. hala ayni. oy oranlarina bakabilirsiniz.
  • nicke  (22.05.11 01:03:19) 
iyi muhalefet yapamiyorlar ve liderleri lider degiller... budur derim ben... ve sunu da eklerim ki, deniz bey chp'nin basinda olsaydi hala belki chp bu secimde akp ile basabas giderdi...


  • thunder thunder thunder thundercats  (22.05.11 01:28:19) 
bazıları akp tabanının şeriat istediğini filan mı sanıyorlar bilmiyorum ama çok ilginç lan...hakketen çok ilginç. refah partisinin oyu en fazla yüzde 22 dir bazıları bunu da biliyorlar mı acaba...akp kurulduktan sonra refah partisinin muadili saadet de vardı piyasada ve sadece yüzde 2 aldı. akp'nin seçmeni merkez sağdır ve bu seçmen hiçbir zaman şeriat istemez.

ama bunları anyalabilmek için -izmlerden kurtulmak gerek tabii. ne demiş cemil meriç üstad? -zimler düşüncelere vurulan prangalardır. ya yaaa.

tüm tarih bilgisi lisede kemal kara tarih kitaplarından alanlar için chp-mütedeyyin ilişkisi böyle görünecektir, doğrudur. bir mete tunçay okuyun bir başka bir adam okuyun ne bileyim...amann bana ne lan...kafanızı kuma gömmeye devam edin ya da.
  • bu nick tam yirmi alti karakter  (22.05.11 01:45:30 ~ 01:49:10) 
@bu nick tam yirmi alti karakter refah partisinin oyu 22 olabilir. peki o gunlerde var olan ve su anda olmayan dyp ve anap in oylari nerede ? iste bu iki partinin muhafazakar kesimi komple akp ye verdi oyunu bunu anlamak ve gormek icin alim olmaya gerek yok. cunku ortada baska oy alan parti yok su anda.

dikkat ederseniz donemin chp ve dsp sinin oy toplamlari asai yukari bugunku chp oyu. zaten dsp ve chp den baska partilere kayma olmasi mantikli degil.

akpliler seriat mi istiyor lafi da komik. seyhinin orasini burasini opup iyilesecegine inanan insanlarla yasiyoruz. bunlar da tkp ye oy vermiyor hearlde.
  • nicke  (22.05.11 01:53:55) 
kardeşim sen kendi ağzınla söylemişsin. dyp ve anap ın oyları akp ye gitti. ben de farklı bir şey yazmamışım iyi okduysan. merkez sağın oylarını aldı akp demişim. o zaman sana göre refah partisi ile anap ve dyp tabanının hiçbir farklılığı yok.

akp seçmeninin şeriat istediğini düşünüyorsan bi yerde yanlış var. ya yazık sana, ya da yazık akp'ye. bilemiyorum, ikisinden biri. eğer ülkenin yüzde 47 sinin şeriat istediğini düşünyorsan daha da yaşanmaz burada. gidelim madem? bu arada bu kadar insan şeriat isteseydi şimdiye gelirdi, merak etme. neyse, daha fazla tartışmaya lüzum yok. bir araştırma vardı onu bulup okumanı öneririm sana. akp seçmeninin sadece yüzde ikisinin şeriat istediği yönünde bir şeydi. hadi iyi sabahlar.
  • bu nick tam yirmi alti karakter  (22.05.11 02:03:44) 
ben zaten senin iddialarin uzerine yazdim oy dagilimini. tabi ki de akp, dyp ve anap in ortak bir secmen kitlesi var. bu yuzden yuzen oy var iste. her 3 partiye de oy verebilecek potansiyel bir yuzde 20 var secim sonuclarina ve hesaplara gore.

akp secmeninin degil ama secmeninin bir kisminin seriat istedigi ayan beyan ortada. bunu gormemek icin de insan kendini zorlamali.
  • nicke  (22.05.11 02:07:24) 
canım kardeşim, "akpliler şeriat istemiyor mu çok komik, tabii ki istiyorlar" dediğin zaman yüzde 47 lik bir kesimin hepsinin şeriat istediğini söylemiş oluyorsun. evet, bu ülkede şeriat isteyenler var, ama bu da yüzde 2 yi geçmez. demokraside marjinal bir takım gruplarda olacaktır. demokrasinin özünde bu var. her türlü fraksiyon olur demokraside. komunisti de olur, sosyalisti de olur, faşisti de olur, satanisti de olur, anarşisti de olur, şeriatçısı da olur.


  • bu nick tam yirmi alti karakter  (22.05.11 02:14:17) 
iyi de ben bir genelleme yapadim ki. hatta seyhinin orasini burasini open o kesimi ornek verdim ozellikle. tabi ki de isteyecekler ayrica katiliyorum. dunyanin her ulkesinde her rejiminde bundan memnun olmayan insanlarin olmasi gayet anlasilabilir bir sey.

akp tabaninin seriat istemesi kismini ben degil once sen dile getirdigin icin belirtmistim. ayrica yuzde 2 cok iyimser bir rakam. tarikatlar var. isim verip polemik yapmayayim ama seriati alenen isteyenler var bunlarin arasinda. milyonlara ulasan takipcileri var bunlarin.

seriati muhammed bile ogutluyor. istenen rejim bu olmali zaten. musluman olup da seriattan ayri bir dusunceye sahip olmak mantikli degil. bu benim yorumum degil kitaptan ve sunnetten cikan dogal sonuc.
  • nicke  (22.05.11 02:21:07) 
bu arada altta "hayaldi gerçek oldu-ak parti" reklamı almış moderatör. vay be ben moderatörleri ak parti düşmanı bilirdim. galiba para her ipliği çözüyo :)


  • neysene  (22.05.11 02:33:37) 
@nicke

ohoo konu çok başka yerlere gitmiş =) laiklikle müslümanlık çelişire filan gitmiş. bu konuya hiç girmeyeceğim. ben son olarak bir şeyler söyleyip tüyeceğim, kısır bir tartışmaya girecek gibi görünüyor bu durum o yüzden uzatmak istemiyorum. sevmiyorum kısır tartışmaları.

akp seçmeninin şeriat istediğini sen söyledin, ben söylemedim. benim söylediğim şey, akp din üzerinden siyaset yapıyor ve bu oyların hepsini de ondan dolayı alıyor söylemine karşı çıkmaktı. akp'ye oy veren yüzde 47 lik kesim sadece din üzerinden siyaset yaptığı için vermedi bu oyları. ayrıca eğer sunni halkın bir problemi varsa ve akp'de bu problemi sahipleniyorsa bu bir yanlış değildir benim gözümde. (bu durumda bunun üzerinden siyaset yapılabilir pekala) aynen alevilerin problemlerine eğilmenin laikliğe aykırı olmaması gibi. ülkede yapılan iki tür siyaset var genelde; birincisi değerler üzerinden yapılan siyaset, ikincisi ise sınıflar üzerinden dizayn edilen siyaset (ki bu genel seçmen kitlesi açısından bir anlam ifade etmiyor pek) akp daha farklı bir şey yaparak sadece değerler üzerinden siyaset yapmadı. buna ab'yi kattı, buna ekonomik hedefler kattı vesaire vesaire. o günki konjonktür de iyiydi açıkcası. ekonomik yönden sersefil bir durumdaydık. (bugün de çok iyi sayılmayız ya, neyse) ha, ne kadar başarılı ya da ne kadar başarısız o tartışılır. onu tartışmıyorum ben.

ama "akp neden kazanıyor?"

sorusuna getirip getirip "e işte din üzerinden siyaset yapıyor da ondan" derseniz, yüzde 47 lik bir kesimi yekpare bir biçimde görmüş olursunuz ki, bu da sizi dünyanın en yüzeysel adamı ödülüne aday göstermeme yeter sanırım. işte hep bu tür analizler yüzünden kaybediyor chp'de zaten. herneyse...yüzde ikilik (ya da üç-dört neyse işte) kısım için çok iyimsersiniz filan demiişsiniz de o benim fikrim değil yalnız. o bir araştırmanın sonucu idi. ntv'de bir tartışma programında izlemiştim. bulabilirseniz bakın, tavsiye ederim. ben hatırlamıyorum araştırmayı ama bu rakam önemli bir rakam olduğu için aklıma yazmışım sanırım.

@neysene

sermayenin rengi olmaz dostum. unutma. bu arada "ak parti düşmanı" nasıl bir söylemdir anlamadım ben pek? akp'ye muhalifi anlarım, akp politikarından hazzetmiyorlar ifadesini anlarım, akp'nin politikalarını yanlış buluyorlar ifadesini anlarım da düşmanı anlayamıyorum arkadaşım gerçekten. bu ülkenin sahibi gibi davranmayın ciddiden insanın sinirleri bozuluyor. akp'li politikacılar ve akp'ye oy vermiş insanlar da türkiye cumhuriyeti vatandaşdırlar. insanları siyasi tercihlerinden dolayı "düşman" ve ya "yandaş" olarak ayırmak nasıl bir zihnin ürünüdür ben anlamadım.
  • bu nick tam yirmi alti karakter  (22.05.11 04:02:01 ~ 04:08:35) 
@bu nick tam yirmi alti karakter sermayenin rngi olur birader. bariz örnekler meydanda. orda bi mübalağa yaptım düşmanı diyerek ama sen çok dolmuşsun ya bize patladın. görmek istediğin cevaplara bak belki iyi gelir. yukarda benim yorumumu oku mesela.
edit: senin ilk yorumunun altında

  • neysene  (22.05.11 04:23:21 ~ 04:24:57) 
hala akp secmeninin seriat istedigini soyledigim iddia ediliyor. ben akp secmeninde seriat isteyenlerin oldugunu soyledim. bu da bu partinin dini kullandiginin kabak gibi ispatidir. seriat isteyip de mhp ye, bdp ye falan oy veren varsa cevrenizde bilemem. ciddi anlamda zeka problemi vardir.

akp ye oy veren kesimin mantigi ayan beyan ortada. ben ne cevremde ne de sosyal ortamlarda akp yi elestiren akp li gormedim. bu tur koru korune yaklasim cok vahim ve sen/ben, biz/siz ayrimini artiran temel sey. partisini ve liderini elestirmyeyen adam kayiptir bence. askerden farki yoktur. emir verilir uygular.

zaten bu yuzden memlekette bazi semtler, iller komple bir partiye oy veriyor.

bu secim su kaset olayi olmasaydi cok guzel bir sinav olacakti aslinda. akp, chp ve mhp kendini gorecekti. ama malesef yine is rayindan cikti.

akp ab yi katti falan denmis. cok degil o secimden hmen once ab icin hiristiyan kulubu vb, diyenler akp nin basina gecti. hatta birisi cumhurbaskani oldu simdi. bu ab hedefine inana biri varsa cidden ucmustur.
  • nicke  (22.05.11 04:53:13) 
@neysene

görmek istediğim bi cevap yok panpa. bu durumun bi kısır çekişme olarak devam etmesi gerdi beni. zira duyurunun formatı bu değil. böyle tartışmak istemezdim. yorumumu yapıp kenadar çekilmek isterdim. "düşman" konusunda ironi yaptın heralde. onu şimdi farkedebildim. bu saatte anca bu kadar. =) öteki yorumunu da okudum. bi saygısızlık yaptıysam ya da üzdüysem özür dilerim. onu da yaparım yani. =) zaten paralel düşünüyoruz çoğu konuda. sermayenin rengi olmayacağı konusunda hala aynıı düşünüyorum ama=). öyle olsaydı yeşil sermaye dediğimiz "şey" israil ile iş yapmazdı mesela. neyse, bu knonuyu geçelim.

@nicke

yahu başarıp başaramamalarından bahsetmiyorum ben bu süreçleri. o kadar uyum yasaları çıkardılar, o kadar liberali arkalarına aldılar vb...bu adamlara herhalde düşünebilen adamlardı. uçtuklarını da sanmıyorum. neyse, durum böyle böyle. okuyan kişi nerde hangi tartışma çıkmış onun kararını verecektir. benim ilk yazımda "şeriat" diye bir şey geçmiyor zaten. dini kullanıp kullanmama konusuna kafa patlatmışım. ben de biliyorum akp seçmeninin içinde şeriat isteyenlerin olduğunu. ama akp seçmeni şeriat istiyor dersen akp'nin tüm seçmeninin -yüzde 47- şeriat istediği algısını yaratırsın. cümleden cümleye fark var. akp seçmeninin içinde marjinal bir kesim de şeriat istiyor demek başka bir şey akp seçmeni şeriat istiyor demek başka bir şey. budur. ayrıca liderini, oy verdiği partiyi eleştiremeyen adamlara ben de katılırım, ama buradan çıkıp "bidon kafalı" ya efendime sana söyleyeyim "göbeğine kaşıyan adam" a gitmeye karşı çıkarım. bunun sonu "bu halkla demokrasi olmaz" a gider ki o da pek manalı olmaz. durum bundan ibaret. arz ederim.

edit: dini kullanmak ile varılmaya çalışılan nokta "şeriat" olarak alındı tarafımdan. onu da belirteyim.
  • bu nick tam yirmi alti karakter  (22.05.11 05:32:00 ~ 05:45:26) 
uyum yasalari turkiye ye mi ab ve abd ye mi daha yararli tartisirim. pek cok uyum yasasinin ek maddelerini bilmiyoruz bilemiyoruz. kimse de yazmiyor bize soylemiyor.

ben bir kac ornek vereyim. atiyorum egitim konusunda bir uyum yasasi var. madde diyor ki iste boyle boyle seyler yapacaksiniz vb. oh ne guzel avrupali gibi egitim geliyor di mi ? hayir bu maddelerin eklerinde diyor ki x adli bir makam acilacak buraya 2 yabanci 1 turk atamasi olacak. avrupa birligi size 10 milyon dolar verecek ama bunun 7 milyonu ile egitimi nasil daha cok kalkindiririz adli bir STO kurulacak ve onlarin harcamasina verilecek vb. arkadas bunlara kapitulasyondan baska bir sey diyemiyorum ben. bunlari oramdan sallamadim. asgi yukari pek cok uyum yasasi hep ek paketiyle maddesiyle geliyor. ama bunlari medya ve vatanperver siyasetcilerimiz bizlere soylemiyor.

o kadar liberal dedigin isimlerin bir kismi her iktidarda yuzlerini ona donen donekler ve tamamen akp nin kendi liberalleri. ha tabi ki bunlarin haricinde de ciddi ciddi destek aldiklari az da olsa baska yazar cizer tayfasi var.

mesela kurt acilimini pek cok kisi yuttu. bazilari sonradan pisman oldular ve itiraf ettiler.
  • nicke  (22.05.11 05:44:54) 
siz hala uyum yasalarını açıklamaya çalışıyorsunuz. ben bu yasaların bizim yararımıza olup olmamasını tartışmıyorum. böyle bir "algı" yaratıldı diyorum. başarılı- başarısızı tartışmıyorum ki. onu anlatamadım sanırım. bakın üstüne basa basa söylüyorum bunu.

konu gerçekten saçma bi yere gitti.

liberaller liboş, dönek oldu vesaire.

çirkinleşti sanki biraz.

neyse. benden bu kadar. iyi sabahlar size.
  • bu nick tam yirmi alti karakter  (22.05.11 05:48:19) 
genc sivillere iyi uykular.


  • nicke  (22.05.11 05:57:14) 
@nicke

bak işte yine aynı şeyi yapıyorsun =) bu etiketleme üzerinden aşağılama tavırlarından vazgeçersin umarım bir gün. senin nezdinde tüm senin gibi düşünenlere de gitsin. =)

neyse kardeşim, sana da iyi uykular.
  • bu nick tam yirmi alti karakter  (22.05.11 06:07:33 ~ 06:08:41) 
ayni seyi yapiyorum cunku sozlukten az cok taniyorum :)


  • nicke  (22.05.11 06:08:09) 
@nicke

peki kardeşim. genç siviller hakkında bir iki olumlu yorum yaptım ve genç sivil oldum. peki, sorun yok, sivil olmak her zaman iyidir. ;)

iyi sabahlar.
  • bu nick tam yirmi alti karakter  (22.05.11 06:09:59) 
@bu nick tam yirmi alti karakter...örnek veriyim ozaman "hür adam" filmini duymuşsundur. bu film izmirdeki biçok sinema salonunda gösterilmedi. "biz bu filmi göstermeyiz" dediler. yani bu reklamların içinde ideolojik bi olgu varsa rengide vardır. para herşey değildir. adama para uğruna ideolojini sattın derler.
yeşil sermaye konusundada şunu söyliyim. islami çevreden gibi görünen birçok insan şarlatandır. din bu zamana kadar kullanılması en kolay araçtır onlar için. örneğin papazların hristiyan alemini yıllarca cennetten arsa satmak diye kandırmaları. islamyete batıl inançların girmesi, intahar komandalarını eylem yapmak için "kur'an cihada çağırıyor. gayrimüslimleri öldürün" demeleri. sanki islamiyette cihad güzel sözle anlatmak değilde öldürmekmiş gibi. bunlar islami banka denip bariz bi şekilde faiz olan şeye kar payı diyerek hala milleti kandırmaları vs.
velhasıl insanlar cahil bırakılarak din üzerinden kandırılabiliyor. e hainde çok onlarda efendilerine hizmet ediyorlar. yoksa Abdulhamite bak yahudilerin teklif ettiği paraya tenezzül etmiyor.
bir zamanlar starın başında cem uzan vardı hatırlarsın. kanalına ikide bir ceza gelirdi. sadece kendi partisinin reklamını yapıyor diye. hatta 15 gün kapatılmıştı o sırada kendilerini yenilemişler falan. velhasıl rengi olur dostum olmaz diye bişey yok. ideolojik şeylerde olur.
  • neysene  (22.05.11 13:27:51) 
cumhuriyetin kuruluşu, kalkınışı, o arada büyük buhran, bir süre sonra 2. dünya savaşı, soğuk savaşlar, darbe, ihtilal, demirperdenin yıkılışı derken geldik 90lara. bu sıkıntılı dönemlerde tek parti olan chp, sonra 68 kuşağının çatışmaları (mhp) derken zaten din temelli olan halk 90larda özal'ı, erbakan'ı destekledi ve şimdi erdoğan'ı destekliyor.

mesela köyde yaşayanlar, inönü zamanında buğdayların devlet tarafından toplanıp, depolarla çürüyen bu buğdayların daha sonra denize döküldüğünü bilirler. savaş vardı diye anlatamazsın onlara
  • fusiondx  (22.05.11 13:53:16 ~ 13:54:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.