[]

kedi maması tavsiyesi?

daha yavru ama maşallah benden çok yiyor. whiskas junior tuna almıştım ama internette baktım almayın demişler bu mamayı. kedi acayip sevdi bunu ama bir zararı varsa almayak. şimdi kedi severler 5 haftalık civarı bir yavru için hangi mamayı önerirsiniz?

(bu arada kedi diş geçirse parmağımı koparıp yicek. öyle de delirio acıkınca. yediklerini de sindiriyor. çünkü baya tuvalete çıkıyor kontrol ediyorum.)


 
internetten link de verebilirsiniz şurdan alabilirsin diye.


  • emrag  (21.05.11 16:17:36) 
whiskas kedilerin kfc'si burger king'idir. kedinize bu mamaları yedirirseniz evet afiyetle yerler ama diger yandan saglıklarının içine edersiniz. özellikle kedinizin böbreklerine inanılmaz derecede zarar verebilen bu mamaları lütfen kedinizin iyiliği için kullanmayın, reklamlara aldanmayın. çocuğunuz olsa seviyor diye 3 öğün fast food yedirir miydiniz?

veteriner mamalarını tavsiye edebilirim. hills, proplan, iams gibi markalar. ilk etapta biraz pahalı gibi görünse de gramla vereceğiniz için market mamalarıyla hemen hemen aynı kapıya çıkar. diğer yandan yıllarca beraber yaşadıktan sonra iç organları hasar gören bir kedinin vereceği maddi ve manevi yükle kıyaslanamaz bile.
  • kayranin kedisi  (21.05.11 16:42:07) 
@kayranin kedisi +1
Proplan öneririm. Eğer kediyi 3 ay sonra bırakmam diyorsanız, alın bir 15 kiloluk falan, aylarca gider, hem de kediyi sağlıklı beslemiş olursunuz.

  • sesee  (21.05.11 16:47:06) 
ya bu proplan parasına tavuk göğsü, balık, ciğer alsam onları hazırlayıp versem daha iyi olmaz mı? nerdeyse aynı paraya denk gelecek ama hiç olmazsa ne verdiğimi bilirim ve doğal beslenmiş olur?


  • emrag  (21.05.11 17:12:30) 
Kedinin beslenme ihtiyacının giderilmesi için kuru mama mutlaka olmalıdır. Yani ana öğün hep kuru mama olmalı, sabah akşam kuru mama verilmeli. Öğlen ise, pişmiş et, pişmiş ciğer, salam, sosis, peynir, yoğurt verebilirsiniz. (Sütten uzak durun)

Tavsiye mamalar:

Hill's
Proplan
Royal Canin..... vs. gibi profesyonel mamaları tercih edin. Market maması almayın. Kediniz 1 yaşına gelene kadar kuru mamaların üzerinde kitten (yavru maması) yazanlardan almalısınız.

Mesela şunlar olabilir:

www.petshop.com.tr

www.petakvaryum.com

www.petakvaryum.com

Ayrıca bana sorarsanız 15 kiloluk mama alıp da aylarca onu vermenizi hiç tavsiye etmem. Çünkü mamanın kokusu kaçınca yemiyorlar bizimkiler, sizinki de büyük ihtimal yemeyecektir. Bence en iyisi 2-3 kiloluk mamalar, ama tabii siz bilirsiniz...
  • marcelle  (21.05.11 17:29:24) 
bir soru daha şu 5 kiloluk hills'i alsam ne kadar götürür benim yavru kediyi?

www.petshop.com.tr
  • emrag  (21.05.11 17:59:00) 
ortalama iki ay belki biraz daha fazla götürür 5 kiloluk mama


  • turangue  (21.05.11 19:46:07) 
5 kiloluk mama yavru bir kediye 3 ay çok rahat gider. mamanın yanında ölçü bardağı da oluyor. kedinin yaşına göre ölçerek mama verebilirsiniz. ciğer vs. ile uğraşmaktan çok daha kolay ve kediniz için daha besleyici. ben 5 kiloluk paketin ağzını her gün açıp kapatmamak için bir miktarını dondurma kabına koyup oradan kedinin mama kabına aktarıyorum. 3-4 günde bir paketin ağzını açıp dondurma kabını dolduruyorum. paketi kapatırken de havasını alıp kapatıyorum. hiç bayatlama sorunu olmuyor. haftada bir kere de konserve yaş mama açıp ikiye bölerek iki gün 1 öğün yaş mama verebilirsiniz. ödül babında. fancy feast diye bir marka var, 2.5 tl bir kutusu. yalnız ikiye böldüğünüzde kalan kısmı buzdolabında saklayıp kediye vermeden oda sıcaklığına getirip vermeniz lazım.


  • katzizu  (21.05.11 21:17:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.