[]

çok kusmak, sonrasında da kan kusmak

stres yapınca akşama kadar bir şey yiyemeyen ve devamlı su, safra kusan uyuz birisiyim. iki üç gündür aşırı stres yapmamı gerektirecek bazı olaylar oldu ve beslenme düzenimin canını okudum. dün ise tüm olayların iyi bir biçimde sonuçlanmasının neticesinde biraz fazla yiyip içtim anlaşılan. öğlen bolca kahve ve poğaçamtrak bir şey yedikten sonra eve gelince geniş bir aralıkta (üç dört saat kadar.) dört beş tane börek çörek, bir büyük yoğurt kabı ebatlarında cacık, iki kupa çay, bir şişe şarap, dört tane de kutu bira içip yattım. o ana kadar midem gayet yerindeydi ama sabah kalktığımda yatağın içi cümbüştü. anlaşılan şarapla seyreltilmiş bol miktarda cacık hiç sindirilmeden dışarı çıkmıştı. normalde çok daha fazla miktarda alkol tüketmeye bünyem alışık ancak hiçbir şey hatırlamayacak kadar, hele ki uykumda kustuğum şimdiye dek hiç olmamıştı. işin aslı alkolden ötürü kustuğumu bile bilmem.. sabah altı yedi gibi durumu fark ettim. hemen şunu suya basıyım, lan şuraya da bulaşmasın, of aklıma ediyim derken ortamın koku ve görüntüsünden midem yine kalktı. banyoya gittim, biraz kusmak için zorladım kendimi.. önce direkt su çıktı, ardından su turunculaştı, en sonunda da bir ağız dolusu tok kan kustum. korktum haliyle, acaba ayaküstü mide kanaması mı geçirdim yav diye düşünerek. doktora gittim, kaba taslak anlattım olanları. bir şeyinin olduğunu sanmıyorum, o kan gelmesi de çok kusmaktan damarlara zarar vermişin boğazdaki, beslenmene aynen devam et vesaire dedi. pek tatmin etmedi beni, öğle yemeğine erken gitmek için beni geçiştirmiş gibime geldi. sizin benzer problemleriniz, kimi zaman sabahları mide asitinizin tavan yaptığı, kan kustuğunuz, yahut farkında olmadan kustuğunuz bir durum olduysa şayet bana tavsiyede bulunabilirseniz bu konuda sevinirim. şu an midede bir şey kalmadığından açlık harici bir sıkıntım yok. cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler, iyi günler.




 
birşeyler ye abartmadan (mesela patates püresi, haşlama patates gibi mide dostu) bir bak bakalım. tansiyonuna filan. kanama dışında başka sorunun var mı?


  • african rain  (21.05.11 12:51:43 ~ 12:52:11) 
kan geldikten sonra bir daha kusmaya korktum işin aslı. :) onun haricinde az uyumanın sebebiyle başım filan dönüyor çok az ama bilgisayar başında oturabilecek veya dışarı çıkabilecek durumdayım da. şu an için sağlıklı sayılırım. bunlardan başka, kanamadan öte, strese bağlı mide bulantısı ve kusma problemine dair bildiğiniz bir şeyler var mı acaba? tadımı iyiden iyiye kaçırmaya başladı çünkü son zamanlarda.


  • jack of hearts  (21.05.11 12:57:19) 
kanın miktarı önemli. ben olsam bir endoskopi yaptırırdım. başka doktora git kan kustum de yediklerini anlatma. boğaz tahriş olsaydı kan tükürmen gerekirdi sanki. kahve alkol mideye zarar verir. önceden reflü gibi şikayetlerin var mıydı?


  • bıdıbıdı  (21.05.11 12:57:21) 
bence bir gastro uzmanına görün. demek ki midenle ilgili bir sıkıntı var.
hayır yani geçici bir durum bile olsa için rahatlar.

  • omonia  (21.05.11 13:09:18) 
tespit edilmiş bir mide sorunum yok çünkü daha önce hiç şikayette bulunmamıştım doktorlara konuyla ilgili. ama dediğim gibi, stres yapmamı gerektirecek bir şey olduğu her zaman öğlen geç saatlere kadar bir şey yiyemem ve midem kaynar sürekli. kanın miktarını şöyle anlatayım. insan kusarken musluk gibi olmaz ara ara durur ya hani, her kustuğunda da ağzın alabileceği maksimum sıvı miktarından biraz daha fazla çıkartabilir.. o denli fazla değil, bir tam yudumla kıyaslanabilecek şekilde önce bir suyla karışık safra çıktı. sonradan safranın rengi turunculaştı, suni bir renkti sanki, gıda boyası gibi. sonradan yeni bir öğürme.. bu defa suyun içinde daha henüz tam olarak çözünmemiş bir tam yudum kan. boğazdan geldi bence de. mideden gelse öyle ayrı gayrı takılmazlardı safrayla sanki. bir de şu an boğazımın iki yanının hafif üşütmüş gibi ağrıdığını fark ettim yutkununca. yine de tam olarak emin değilim.. endoskopilik bir arıza yok midemde ama iyi bir dinlendikten sonra gideceğim doktora bir daha, yarın öbür gün. teşekkür ederim ilginiz için ikinize de.

@omonia
ben yazarken yazmışsınız, görmedim. aklımda o iş de. biraz daha toplayayım kendimi, ilk iş olarak onu yapacağım.
  • jack of hearts  (21.05.11 13:22:12 ~ 13:23:36) 
boğazından gelmiştir, çok kastıysan kendini, böğürdüysen. ben bikere o kadar çok zorlamıştıki suratımdaki kılcal damarlar çatlamıştı bi iki gün çilli dolanmıştım


  • borzoi  (21.05.11 13:46:48) 
doktor da benzer ifadeler kullandı. uyurken ne yaptığımı hatırlamadığımdan ne kadar zorladığımı bilemeyeceğim. yalnız.. çilli dolanmak derken? :) geçmiş olsun da, şimdi durup dururken çilli dolanmak istemem. ne bu halin olm? sert kustum, çil çıktı be ağbi.. gibi gibi. :)


  • jack of hearts  (21.05.11 13:50:24 ~ 13:53:18) 
o stres yapınca sindirim sisteminin alt üst olması az da olsa bende de var, çok ciddi bir sınavımdan önce birebir aynısını yaşamıştım ben de. stres yapmayacaksından öte bi çaresi yok.


  • roket adam  (21.05.11 15:41:09) 
benim de büyük ölçüde sınav muhabbetine olur zaten.


  • jack of hearts  (21.05.11 16:05:57 ~ 22.05.11 15:08:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.