[]

sokakta yasayan bir kadina hangi kuruluslar yardim edebilir?

bazen rastliyorum ama polisler yardimci olur seklinde bahaneyle ya da ne diyecegimi bilemedigimden kafami cevirip yurumeye devam ediyorum evsiz bir kadin gorunce. bu kez bir kadin var camiye yakin bir yerde yasiyormus basina bir sey gelmesin diye. erkek arkadasim rastlamis dun. gencten birisiymis vs.. simdi yarin ziyaretine gidip, kalabilecegi yerlere dair bilgi vermek istiyorum. bu konuda bilgisi olan var midir? telefon ve adresi bulurum sanirim, isim, kurulus yeterli olur kanimca.
not: bugun cok sey arastirip okudum, bunu arastirmaya mecalim kalmadi da, tembellik ettim.
tesekkurler


 
Kadın sığınma evleri vardı ve hala var büyük ihtimal. Geri çevirmezler herhalde? Mor çatı vardı;

www.morcati.org.tr

bi şekilde geri çevirseler bile nerelere danışmak gerektiğini belirtirler, yardımcı olurlar sanırım. Prettyinpink'in blog'undan buldum adresi; )
  • colonizer  (01.04.08 19:33:48) 
sosyal hizmetler il müdürlüğü bu ve benzeri işler için vardır. bir uğrayıp durumu bildirin ilgileneceklerdir eminim. devlet bakım evlerinin ilk basamağı sosyal hizmetler il müdürlüğüdür. sokakta yaşamayan ancak kendisine bakamayacak düzeyde yetersizlikleri olan bir bayan için ben başvurmuştum. ordan biliyorum.
kolaylıklar
notum şu:
kadın sokakta yaşıyorsa, belki bir akli özürü vardır. bu nedenle kendisi sizi ne kadar ve nereye kadar anlayabilecektir? anladı diyelim sorunu çözmek için verdiğiniz adrese nasıl gidecek, nasıl başvuracak vs. bütün bu işleri nasıl çekip çevirecektir. ancak siz eğer bizzat kendiniz gidip şu adreste şöyle birisi var derseniz, sosyal hizmetler il müdürlüğü yetkilileri konuyla ilgileneceklerdir diye düşünüyorum.
  • fempusay  (01.04.08 21:43:05) 
kadinin akli melekelerinde sorun yok, o nedenle iste arastirip kurumlarla gorusup sonra kadina gitcem. kosullari anlatip adres ve telefon bilgilerini vercem, bir de telefon karti. en azindan nerelere siginabilecegini ogrenmis olur, sonrasi ona kalmis. tesekkur ederim yardimlariniz icin. yarin sabah bi konusayim ikisiyle de. iyi aksamlar


  • pyro clustic flow  (01.04.08 22:32:34) 
belki size de bir gun lazim olabilir diye son durumu yazmak istedim.
1. morcati siddet goren kadinlara destek veriyor, sadece evsizse yardimci olamiyorlar, zaten konukevleri de yokmus.
2. il sosyal hizmetler mudurlugu: kadinla gorusup duruma gore konukevinde misafir ediyorlar.
3. belediye ya da kaymakamlik da yardimci olabilirmis ama o secenek simdilik beklemede.
  • pyro clustic flow  (02.04.08 11:21:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.