[]

port açtık amaaa?

az önce portacmak.com'dan yardım ala ala port açtım fakat şimdi bir iki sorum var,

1. port açtık iyi güzel, bunu niye yaptık? eskiden torrent ile daha hızlı indirme yapmaya yarıyor sanıyordum ama değişen hiçbir şey yok?
2. port açarken sabit ip aldık, onu iptal edersem açtığım port da yalan oluyor mu?

2. sorunun cevabı biraz acil.

 
1 - Biraz da seed sayısı ile alakalı bu durum. Yeteri kadar seed yoksa veya mevcut seedler gönderme hızlarını kısmışlarsa yapılabilecek bir şey yok.
2 - Evet yalan olur.

  • voiceofthesoul  (19.05.11 21:12:23) 
şöyle cevaplar aldım bir başka yerden, korkup açtığım portu sildim, ip'mi de otomatik yaptım ışık hızıyla. burdaki cevaplardan sonra da iyice kafam karıştı.

-------------
sabit ip'den vazgeç, indirdiğin şeyin telif hakkı falan varsa yada suç unsuru barındırıyorsa hemen bulurlar yerini.

sabit ip işi sakat,bence hemen iptal et.

ip sabitlemek illegal indirimde başına iş açar,aptallık etme.

ip sabit olarak kullanma derim,fikir ve sanat haklari kanununa muhalefet suçlusu olabilirsin.

sabit ip no kullanmanı tavsiye etmem,uydudan bulunmak çok daha kolay ve çabuk olur.

polisi arayıp kendini şikayet etseydin yakalamaları daha kolay olurdu niye uğraştın ki?
-------------
  • kivanc1  (19.05.11 21:30:09) 
arkadaşınız, veya kim konuşmuşsa biraz abartmış durumu sanki :). Tamam haklı yani bir anlamda ben buradayım diyorsun ama isteseler dinamik IPliyi de bulurlar ki, yeter ki istesinler. Düz IP olunca oo bu kolay hadi bunu götürelim karakola öptürelim herkeza diyeceklerini sanmıyorum.

Nitekim işiniz torrent ise ne sabit IP ne de port açmanız gerekiyor. Çünkü yazılımlar onu kendisi hallediyor. (bkz: upnp) bu protokol aracılığıyla otomatik port açıyorlar modeminizde.
  • natnan  (20.05.11 00:44:34) 
burada sabit ip'den kasıt, servis sağlayıcıların verdiği ip (statik olan) değil, modemin atadığı ip (192.168.x.y).

türkiye'deki modemlerin hemen hepsi aslında birer router. kendi portlarını açıyorlar zaten. öyle olmasa hiç bağlantı olmazdı 80, 21, 443 vb. dışında

2. soru için de, atanan ip senden alınıncaya kadar portu kullanırsın. aslında modemde tek kullanıcı sensen hep aynı ip'yi alırsın, 192.168.1.100 gibi. bir anlamda ip sabitlenir.
  • fusiondx  (20.05.11 01:16:04) 
yerel ağdaki IP adresini sabitlemenin de anlamı yok, sonuçta torrent yazılımları hallediyor. O anda hangi yerel IP'deyseniz router'a ayarı çekiyor.
Yerel IP ayarlayınca da polisin sizi bulması kolaylaşmıyor bu arada :P

  • natnan  (20.05.11 01:33:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.