[]

şöyle bir oyun olsa

az önce dead island'ın yeni trailer'ını izleyince aniden aklıma geldi. kocaman bir adada yalnızız. her yer zombi/yaratık/uzaylı vs. kaynıyor. etraftaki neredeyse herşeyden barınma, silah yapma, yeme içme ihtiyacını karşılamak için yararlanabiliyoruz. etraftaki malzemelerden onlarca alet edevat yapabiliyoruz.(bu eşyalar da tomb raider gibi küçücük çantadan bazuka çıkarma şeklinde değil. yanımızda taşıyabildiğimiz kadarını alıyoruz.) duş, çiş vs. bütün insani ihtiyaçlarımızı karşılamak zorundayız. oyun ne kadar uzun süre hayatta kalabilirsiniz üzerine kurulu. yani sonu yok ve oyunu durdurma yok! oyun bulunduğumuz bölgenin zaman dilimine göre başlıyor ve buna senkronize olarak hava değişimi gerçekleşiyor. gece olup da uykumuz geldiğinde karakterimizi kuytu bir köşeye saklyıp, mesela etrafını bambularla kapatıp gidip yatağımıza yatıyoruz. sabah uyandığımızda bizi bulmamış olmalarını umarak. oyunun online kısmında ise aynı adada bu sefer yaratık yerine sadece bizim gibi insanlar bulunuyor. isteyen birlik olup beraber yaşamaya devam eder. isteyen milleti öldürüp yer! elbette çok daha geliştirilebilir öyle direk aklıma geldiği şekilde yazdım ama ne bileyim düşününce heycanlandım. yapsa ya biri böyle bir şey olur mu ki? telif hakkımı da vereceğim söz.




 
"az önce dead island'ın yeni trailer'ını izleyince aniden aklıma geldi. kocaman bir adada yalnızız. her yer zombi/yaratık/uzaylı vs. kaynıyor."

buraya kadarki kısmını (bkz: far cry) karşılıyor.
  • baldur  (19.05.11 13:44:17 ~ 13:44:23) 
(bkz: minecraft) aşama kaydediyoruz.


  • sarper361  (19.05.11 13:55:36) 
e ayıp değil mi şimdi bu? Okudum okudum, sanıyorum ki böyle bir oyun var. Heves ettim şimdi hakikaten keşke olsa, oynasak.


  • burberry  (19.05.11 13:57:24) 
minecraft aşağı yukarı bu.
grafikleri de keşke güzel olsa...

  • unalub  (19.05.11 14:08:36) 
İstediklerini karşılıyor mu bilmiyorum ama şehirde yalnızsın. Quake, wolfenstein ve doom ekibi yapmış ve oyun daha çıkmadı.

www.youtube.com
  • khan shabbir  (19.05.11 16:39:05 ~ 16:47:12) 
(bkz: project zomboid)

ben niye dirilttim bunu şimdi bilinmiyor tabii..
  • Mackinaw  (13.01.14 22:29:54 ~ 22:30:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.