[]

Ev almak

Arkadaşlar,
ailemin Ankarada bir evi var. satınca 120 civarında para edeceğini tahmin ediyoruz. ev şu anda kirada ve kira getirisi 350lira.
Ancak, bildiğim kadarıyla, İstanbul'da aynı fiyata bir evden daha yüksek kira almak da mümkün.
O evi satıp, İstanbul'dan ev almak istiyorlar. Hangi semtleri önerirsiniz, 120-130 (bilemedin 140) milyara alınacak olan bir ev ne kadar kira getirir?

Tenk yu.

 
kesin bir ipucu verir mi bilmiyorum fakat 120 milyarlık bir ev için 700 ytl kira istendiğini biliyorum.
tek örnekle genelleme yapmamak lazım fakat kiralar istanbulda pahalı evet..

  • hayo  (01.04.08 12:00:03) 
zaten benim de amacım,
bu paraya maksimum kira getiren bir ev bulmak, her halükarda, Ankaradakinden daha çok getireceği de kesin gibi...

  • kahvegibi  (01.04.08 12:21:03) 
biraz yukari cikabilirseniz butcede z.burnu tarafindan alip 800-1000 civarinda kiraya verebilirsiniz.


  • entrapmen  (01.04.08 12:23:53) 
beylikdüzünde oturuyorum. ve 100-140 arası piyasa buralarda. ve kiralar minimum 600 civarı. bir göz atabilirsiniz.


  • minerva  (01.04.08 12:27:45) 
Akıl vermek gibi olmasın ama 120bin TL'yi minimum %15 faizle bankaya yatırsanız bile ayda 1500TL civarı faiz getirir. Üstelik acil toplu paraya ihtiyacınız olduğunda direk çekebilirsiniz parayı, evi değerinde satmanız haftalar sürer. Ayrıca kiracının kirayı geç yatırması, evin tadilat masrafları ya da kiracıyla oluşabilecek hukuki sorunlarla uğraşmazsınız. Ya da ne bileyim iş falan kurun ama yatırım amacıyla emlak almak pek mantıklı bir yatırım değil bence, kendiniz oturacaksanız ayrı tabi...


  • crown  (01.04.08 12:39:28) 
arkadaşlar da söylemişler bende tekrar edip iki örnek vereyim,
önemli olan muhit, eğer işlek biryerlerde ise, yakınında okul, hastane, iş merkezleri, askeriye gibi yerler varsa, bu kira konusunda bir artıdır, bu gibi merkezi yerlerde aile bireylerinin genelde ikisi çalışır, yada tek kişi çalışır iyi bir maaş alır, kira ödemesi daha rahat olur, gaziosmanpaşa gazi hah. bir dairem var ortalama 80-90 bin eder buranın getirisi 350 ytl. (doğalgaz falan yok evde) şu an oturduğum yerde (ayazağa) kiralar 600-1000 arası değişiyor (sitelerde daha pahalı), çeliktepe,gültepe (4.levent tarafı) ev çok aşağılarda kalmamak kaydıyla en az 700 ytl getirir. ev seçimi biraz zor, hele ankarada oturuyorsanız buradaki evle uğraşmak biraz zor olacaktır (ben gaziosmanpaşadaki evle zor uğraşıyorum :) alacaksanız yeni yapılan/yapılacak bir yer bulup oraya girmek daha iyi olacaktır. henüz inşa halindeki daireye yatırım yapmak, ev bittikten sonraki haline yatırım yapmaktan bir kaç bin ytl uygun fiyata gelir. iyi araştırın.
biraz karışık olmuş olabilir :)
  • vincenzo  (01.04.08 12:39:59) 
alakasız ama benim bildiğim kira ahlakı, aylık kira evin değerini 10 yılda amorti edecek şekilde düzenlenmelidir der.


  • insanimsi  (01.04.08 12:53:09) 
mecidiyeköy gülbağ'da alın, ben daha 2-3 ay önce 100 milyara oradaki evimi sattım, saniyesinde 750ytl'ye kiraya verildi. üniversitelere ve bilimum yere yakın olduğu için çok talep görüyor, yalnız iyi araştırın istanbulda her evin bi sakatlığı olabilir kazık yemeyin..(benimkinin bile vardı, yanlış pafta üstüne kurulmuştu, yıkılma kararı çıksa çıkar, tabi zor ama :))


  • erostrada  (01.04.08 12:53:50) 
entrapmen: bütçe daha yukarı çıkamaz sanırım,ancak ev düşündüğümüzden daha iyi bir fiyata satılırsa neden olmasın.

minerva: beylikdüzü sanırım biraz uzak, mesela alibeyköy taraflarından evler 80 civarı ama 500 lira kira getiriyor. alibeyköyden mecidiyeköy yarım saat filan.

crown: parayı faize yatırmakla, gayrimenkul almak arasındaki farkla sanırım bir başka duyuruda daha açıklanmıştı. ev likit değil ama uzun vadede, değer artışlarından dolayı vs daha çok gelir getiriyor. ayrıca, evin batması gibi bir durum da yok pek.

vicenzo: muthit olarak benim de planım şu aslında; şimdi karşı tarafta evler güzel, muhit güzel ve insanlar orada yaşamaktan hoşlanıyorlar. bu yüzden emlak fiyatları pahalı. oysa, mecidiyeköy, gültepe gibi yerlerde, insanlar oturmak istiyor (merkezi olduğu için) ama semtler pek iyi olmadığından ev sahibi olmak istemiyor. ben de aslında böyle bir yer arıyorum. annem ve babam ankarada ama ben istanbuldayım. buradan onlar adına takip edebilirim sanırım.

insanimsi: işte bazen o oranı aşabiliyorsun. kiranın yüksek,mülkiyetin düşük olduğu yerlerde.

erostrada: bence de gülbağ mantıklı gibi sanki...
  • kahvegibi  (01.04.08 13:31:03) 
evinizi satın, üstüne kredi çekip beşiktaştan 160-180 binlik bi ev alın, misler gibi en az 1.000ytl'den kiraya verin.


  • thechosenone  (01.04.08 14:07:44) 
Eğer İstanbul değil de İzmir'i düşünürseniz Balçova civarından 130 gibi (hatta şimdilerde daha düştü satılık ev fiyatları) bir ev alabilirsiniz. Burada bir adet üniversite (İEÜ), bir adet de Tıp fakültesi (DEÜ) olduğundan, ve dahi Balçova'da neredeyse her yer jeotermal enerjiye geçtiğinden kiralar inanılmaz artışta. Minimum 650-700'den başlıyor. Bilginiz olsun.


  • sui  (01.04.08 14:12:38) 
ben de bu soruya bir yerden dahil olmak istiyorum. ailemin biri haznedar/ist, biri corlu/tekirdag da olmak uzere 2 evi var. kendileri lojmanda oturuyorlar isyerinin sagladigi, cerkezkoyde. annem, bu 2 evi satip, yine o civardan villa almak istiyor ileride oturmak icin. fakat bu villanin su an icin bir kira getirisi olacak degil pek, en azindan ben oyle saniyorum. bu 2 evi satip - 200-250 bin eder ikisi, su anki toplam kira getirisi 900ytl - besiktas civarindan bir daire alsak diye bir oneri getiricem ben de. boylece 2 kiraci yerine tek biriyle ugrasmak daha sorunsuz olur. bir de sahibinden.com gibi sitelerde baktigim kadariyla evlerin kira degerlerine satanlar 1300-1400 kira getirir, icinde 1200den kiraci oturuyor gibi seyler yazmislar. hakikaten bu kadar kira getiriyor mu besiktas civarindaki evler ? eger dogruysa o civardan ev almak gercekten daha mantikli olur. bunun disinda baska bir oneriniz var mi 200bin civarina, kira getirisi daha yuksek olacak ?


  • no christ requiress  (01.04.08 14:47:52) 
140.000 Lira'ya Şişli civarından alınacak olan bir ev ayda 1.000 Lira kira getirir. Baktıklarım satılmadıysa ev bile önerebilirim.


  • inatci kahraman aga  (01.04.08 16:17:53) 
istanbulda ev kiralarıyla ilgili şoyle bir link var,üç aşağı beş yukarı rakamlar genel olarak böyledir.

www.haber34.com

Avrupa yakasından Ev alacaksan,düşündüğün semtin zemin araştırma sonuclarına çok dikkat et derim malum önümüzde muhtemel bir büyük istanbul depremi sorunu var.Avcılar,Bakırköy,Bahçelievler,Bagcılar,Esenler gibi semtler zemin bakımından depreme karşı son derece sakattır.


www.insaatmuhendisligi.net



www.gazeteler1.com
  • thelepermessiah  (01.04.08 17:56:09) 
100. yıldaki evler de anlamsızca pahalı fakat. öyle de bi olay var. biz sorduyduk ne lan parası neyse verip alırız diye. ama sanırım 1200 civarına bulunabilir yine de.


  • myriamonde  (01.04.08 21:58:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.