[]

askerlik/terhis

337 celbi olarak elimizdeki belgeleri en geç hangi tarihte şubeye vermemiz gerekiyor, kendi şubemiz olması şart mı?

ayrıca 30 mayıs'tan önce versek de oluyor mu?


 
335 olarak şubeye gittiğimde bu belgelere niye her seferinde getiriyorlar anlamıyorum demişti yetkili bize. yani bir şey vermek için şubeye gitmeyeceksiniz. 2012 den itibaren her yıl bir kere ziyaret edeceksiniz.


  • ggm  (19.05.11 11:57:06) 
Ben 331kd olarak askerlik şubesinin kapısının önünden bile geçmedim terhis olduktan sonra. 325 kuzenim de hakeza. Benden 18 yaş büyük olan amcam da.

Hiç gereği yok..
  • her yerde is goren  (19.05.11 12:05:04) 
Teğmen String!

Terhis mahiyetinde izinle geldiyseniz o izinin bitiminde terhis belgenizi götürmeniz gerekiyor şubenize yoksa ceza ödeyerek bu işi yaparsınız. Tamamen ilişiğiniz kesildikten sonra 1-2 ay içinde götürseniz yeterli olur aslında. İzin süreniz içinde götürürseniz işlem yapmazlar, boşuna yol tepmiş olursunuz. Cezalı işlem (20 TL gibi bir şey ama mal müdürlüğüyle filan uğraşıyorsunuz) benim başıma geldi. Yerli-yabancı şube işini bilmiyorum ama hepsinden yapabiliyor olmanız lazım.

Her yıl gitmenize gerek yok, faks çekerek veya turkiye.gov.tr'den de işlem yaptırabilirsiniz yedeklik yoklaması için (www.msb.gov.tr).

Arz ederim!
  • sourlemonade  (19.05.11 12:12:58 ~ 12:27:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.