[]

Bilgisayar Gürültüsü

Merhabayın,

Birkaç saattir olağanüstü hal ilan ettikten sonra buraya yazmaya karar verdiğim içler acısı bir durum söz konusu olmakta. Bilgisayarın sol tarafındaki hoparlör kısmının altından ya da tam arkasındaki fan'dan böyle külüstür pervane sesi gibi bir şey geliyor. Bazen susuyor ama ifrit etmeye yetiyor. Kapatıp açtım bilgisayarı ama yine aynı. İçini mi açsam? Hiç böyle olmamıştı.

Toshiba satellite bu arada bilgisayarım.

 
içini açabileceksen aç. belki birşey kaçmıştır.


  • oshamahue  (19.05.11 00:58:17) 
aynı sıkıntı bende de var, büyük ihtimal laptopu çok kucağa alma,yatağa girme gibi eylemlerde bulunduğun için yani çok farklı pozisyonda tuttuğun için pervanen balans yapmıştır.


  • gümbürdettin kuyruklubeze  (19.05.11 01:00:43) 
oshamahue hiç böyle bi' kurcalama operasyonu yapmamıştım. korkuyorum açıkcası vidaları sökmeye. peki gümbürdettin böyle mi kullanıcaz artık? nedir ne değildir buraya kızılay çadır!

edip: evet türk taktiği olarak alttan bi tane patlatınca düzeldi. derken yine başladı.
  • goks  (19.05.11 01:12:23 ~ 01:21:13) 
hocam bizim bi arkadaşta da olmuştu aynısı,

onun durumu seninkinden farklı olabilir ama anlatayım. arkadaş daha önce bilgisayarın içini temizlemek için açmaya çalıştığı zaman içeriden birkaç bağlantı yerini kırmış. üzerine bir de bilgisayarı düşürmüş. geçenlerde bilgisayar kucağındayken birden çatır çutur sesler gelmeye başladı. korktu eleman hemen kapadı bilgisayarı. tekrar açtık ses yoktu, bilgisayarı sağa sola yatırınca yine gelmeye başladı ses. sonradan anladık ki içerideki kırık parçalar fana çarptıkça ses çıkarıyor.

bilgisayarı açmaya karar verdik. arkadaki tüm vidaları söktük. klavyenin üst tarafındaki plastik kısmı(üzerinde multimedya tuşlarının olduğu alan) çıkarttık. klavyeyi söktük. klavye altındaki vidaları söktük.

sonuç olarak bilgisayarı biraz olsun açabildik. aslında tam açmak değil sadece aralayabildik. aralıkken bilgisayarı şiddetlice sağa sola salladık. kırık parçaları düşürdük.

en sonunda çatır çutur ses gitti. 5-6 tane vida boşa çıktı. çünkü bağlantı yerlerini kırdık açmaya çalışırken.

seninki de buna benzer bir şey olabilir, önerim içini açtırtıp kırık parçaları aldırtman. sen de açabilirsin ama pek kolay değil ve bilgisayarın çöp olma ihtimali fazla.
bir bilene yaptır diycem, adamlar kasa açmaya 20-30 tl para istiyorlar.

durum böyle, kolay gelsin.
  • nickim onbes harf  (19.05.11 01:41:40) 
2009 ekim'de almıştım. garantisi dört aya biter sanırım ya da bitti bilmiyorum. bir de sakata gelmek istemiyorum şu aralar zira tez yazmaktayım. bu şekilde kullansam patlar mıyım peki?


  • goks  (19.05.11 01:48:32) 
hiç yok mu bu işlerden anlayan bir arkadaşın ? söyle fanı temizlenmesi gerekiyor ama tırsıyorum açmaya diye. bir çok marka parça garantisi veriyor yani içini açarak garantisinden yemezsin zaten garantisini yiyecegin modellerde açılır kapaklarda yada vidalarında etiket olur.


  • exodia  (19.05.11 02:36:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.