[]

Kısa film

kısa film ile ilgili yazılı ve/veya görsel kaynak aramaktayım. kısa film derken kısa film nasıl çekilir, kısa film senaryosu nasıl yazılır kısa filmlerin olmazsa olmazları gibi genel ama ince bilgiler arıyorum. sabit kaynaklar veya bu işte tecrübeli kişilerin görüşleride işime yarar.

her turlu bilgiye açım.

zevk olsun diye:)

 
ne kadar uzun bir kaynak arıyorsunuz bilmiyorum ancak sinema ve videoda kısa film vardı, 3 kitaplık bir seri.. hazırlıktan post prodüksiyona kadar ele alıyordu yanılmıyorsam..


  • sharpenter  (01.04.08 00:51:27) 
temel olarak ne öğrenmek istiyorsunuz?

çekebilmek için teknik bilgi mi, yoksa ansiklopedik bilgi mi?
  • sirrikadem  (01.04.08 01:12:28) 
kameraarkasi.org
benimsinemalarım mı ne öyle bişi vardı google dan bunu yazarsan tam adresi bulabilirsin ;)

  • oceano  (01.04.08 01:34:43) 
www.kkymn.com var
www.benimsinemalarim.com
facebookta gruplar da olması lazım. birbirlerine yardımcı olan. bende merak salmıştımda vakit bulamadım, biraz da zor geldi. tabi nakito da önemli :)
  • vincenzo  (01.04.08 10:54:08) 
bir kere kısa filmi uzun metraj filmlerle karıştırmamak gerekiyor. senaryo bakımından, yapı olarak tamamen farklı iki türden bahsediyoruz. bu iki ayrı türün izleyici kitlesi farklı oluyor. kısa film senaryosu yazacaksanız, bunu düşünmeniz gerekiyor ilk önce.

kim peki kısa film izleyicisi?
genelde kısa film izleyici kitlesi dar bir kitledir. çünkü sadece festivallerde gösterilme imkanı bulunduğu için, çok fazla kitleye ulaşamazsınız. eğer elinizde başarılı bir kısa film varsa, yurtdışındaki festivalleri tek tek dolaşması da mümkün pek tabii...

nasıl bir senaryo yazmalı?
kısa filmlerin bulunan fikirle izleyiciyi mest etmesi gerekiyor. bir fikir bulunmalı ve o kısa süre içerisinde o fikre uygun bir anlatım şekli belirlemeniz gerekiyor. şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, cin fikirli kısa filmler her zaman tutuluyor bir şekilde. ödül kazanan filmlere bakarsanız, bunu görebilirsiniz.

nasıl çekilir peki?
bana kalırsa, kamerası olan herkes kısa film çekebilir. dediğim gibi, bir fikriniz varsa buna en uygun yöntemle çekebilirsiniz filminizi. eğer anlattığınız hikayeyi anlatım yönünden zenginleştirecekse, cep telefonu kamerası bile kullabilirsiniz.

son söz
biliyorum, kısa kısa anlattım ama kısa film gibi kısa ve öz olsun istedim anlattıklarım :) eğer kısa film çekmeyi düşünüyorsanız, kısa film festivallerini takip edin. ünlü yönetmenlerin geçmişlerinde çekmiş oldukları kısa filmleri seyredin. zaten sinemayı öğrenmenin en iyi yolu, yapılmış iyi örnekleri seyretmektir. orson welles bile film çekme tekniklerini öyle öğremiş düşünün...

not: bu arada oyuncu arayışlarına bile girişmişsin facebook'tan, fark etmedim sanma :D
  • sirrikadem  (01.04.08 18:13:12) 
ekşi duyuru'da bir oyuncunun adını verip facebook sorusu sorarsan, tabii ki bilirim :P


  • sirrikadem  (01.04.08 22:46:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.