[]

web programcılığında matematiğin önemi

Selam jetgiller,

matematiği rezalet olan bir ademoğlu web programcılığı konusunda ne derece başarılı olabilir, matematiğin hangi konularıyla alakalı bu zımbırtı?


 
sayılar, kümeler.

cevap ciddiydi kamil tiklemeyip önyargıyla yaklaşmısın yakıştıramadım..

Sayılar: (bkz: integer) (bkz: float) (bkz: vesaire)
kümeler: (bkz: array) (bkz: vesaire)

Ayrıca öküz, matematiğe özgü birçok işlem için neredeyse her dile özgü bir Math sinifi vardir, matematik bilmesen de kullandığın vakit detaylıca neyin ne olduğunu rahatlıkla görebilir öğrenebilirsin mal..

Ama hiç unutma programlama dilinde her sınıf gerektiği zaman kullanılır. Bi math sinifini, hesap makinesi çoğulu sistemler dışında kullanmanın pek bi gereği yoktur ya da ne biliyim cosu arccosu v.s.


Sakinim şamp. sadece böyle olsun istedim.
  • Sir.Fitih  (18.05.11 16:42:27 ~ 20:58:10) 
benimde matematiğim kötü çünkü sevmiyorum. web programcısıyım. kıvrak zekanla üstesinden gelebilirsin herşeyin. tabi matematik hiç bilme demiyorum yine bil.


  • gozyakansakiz  (18.05.11 17:48:29) 
Gayet iyi bir "wepçi" olabilirsiniz ama işin görsel tarafına kayın. Bir de matematiği kötü demek okulda matematik notları kötü olan demek değildir, matematik bir kavrama tarzıdır. Okuldaki notlarla matematik yatkınlığı ölçülmez.


  • sourlemonade  (18.05.11 18:52:43) 
fitih'cim şunları baştan yazaydın da insan gibi tik'ini alaydın olmaz mıydı? Bilmediğim bir şeyi soruyorum burda, neresinden baksan taşşak geçiyormuşsun gibi duran bir cevap veriyorsun, ciddiye alınmayınca da sinirleniyorsun. Sakin ol amk.


  • sakingitarist  (18.05.11 20:57:06) 
şimdi şöyle bir sıkıntı var matematigin kötü mü yoksa sadece matematikten zevk mi alamıyorsun öyle bir ayrım var biliyorsun zevk almazsan kötü olur.
benim matematigim kötü çünkü zevk almıyorum ama bu işte fena degilimdir. önemli olanlardan birisi analitik düşünme yetisidir.
yok diyorsan ben aslında matematiksel işlemlerle aram iyi sayısalı severim sadece matematik denildiginde sevemiyorum diyorsan yaparsın.
yoook aga kafa basmıyor dersen o zaman biraz sıkıntı yaşayabilirsin ama üstesinden gelirsin.
ha diyeyim sonrasında bu işin sana göre olmadıgını anlayip götündeki kıllar kadayıf kıvamına gelince üniversiteye girip başka birşeyden zevk alabilirsin söyleyeyim ben denedim %100 çalışıyor +rep
  • exodia  (19.05.11 02:28:06 ~ 02:30:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.