[]

Ahşaba Fısıldayan Adamlar ve Kadınlar

Ekte gördüğünüz dolabı ayakkabılık olarak kullanacağız. Fakat eski olmasa da diğer eşyalara göre biraz daha yaşlı duruyor ve ben bir şekilde bu dolabı boyamak, cilalamak, zımparalamak veya yeni gibi görünmesi için yapabileceğim ne varsa onu yapmak istiyorum.

Ne önerirsiniz? Mesela boya derseniz, zımparalamam ve sonra astar çekip öyle mi boyamam gerekiyor? Cilala derseniz, temizleyip kurutup sadece cilayı mı sürmem gerekiyor?

Öneri ve uygulanacak adımları paylaşırsanız çok sevinirim.

 
dolap masif değil anladığım kadarıyla. kaplama gibi görünüyor. kaplama kalınlığı zaten 1 mm civarında olduğundan zımparalayıp yeniden boyayamazsınız. güzelce temizleyin ve belki koyu bir cila (tutarsa eğer) sürebilirsiniz. bir de kulpları değiştirin.


  • african rain  (18.05.11 14:32:58) 
çok güzel şeyler çıkar ben size diyim.

şu sitedeki before&after kısmına göz atarsanız fikir verebilir. kaplama ordan burdan atabilir, hoş gözükmeyebilir. o yüzden kaplamayı düşünürseniz iyi kalite bir yapışkan kağıt alın derim.

www.centsationalgirl.com

ben sizin yerinizde olsam -eğer eve de uyarsa- beyaza ya da siyaha kaplar üzerine de beyaz ya da siyah, barok tarz bir motif keser yapıştırırdım.

www.google.com

ya da şöle bir desen & renk oyunu da olabilir


www.google.com

şöle bişi de var

notbeige.wordpress.com
  • mahnita  (18.05.11 14:45:47) 
bir daha baktım, kulpları gömme almasanız da olur. bir yol da şu; marangoza mdf'den aynı kapakları kestirip istediğiniz renge boyamak/boyatmak. lake ya da yağlıboya ile boyanabilir. fazla bir maliyeti olacağını sanmıyorum. yani mevcut dolap çerçeve oluşturmuş olacak, kapaklar da başka bir kaplama/renk olacak, gib.


  • african rain  (18.05.11 14:51:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.