[]

polonya'da ortalama harcama tutarım ne kadar olur?

sevgili chopinler, polanskiler

soru başlıkta. bir ab projesi kapsamında 1 haftalığına polonya'ya gidiş söz konusu. oradaki kalma ve 3 öğün yemek masraflarını ab karşılayacak ama bunun dışındaki ulaşım, içki, gezme-tozma haliyle bize ait. sizce ne kadarlık bir bütçe yeterli olur 1 haftalığına?


 
çok yüksek paraya gerek yok. biletler ucuz burda. yemek vb. de tr'yle ortalama aynı. tr'de dışarıda ne kadar harcıyorsan burada da o kadar harcarsın :)

hangi şehir
  • madyb  (17.05.11 23:30:59 ~ 23:31:12) 
rodowo diye bir yerde : en.wikipedia.org


  • tranquillo  (17.05.11 23:37:48) 
yeme içme kalma masraflarınızı saymıyorsak, yapacağınız diğer harcamaları bilmemiz pek olası değil. €5 da eğlenebilirsin, €250 da.

ulaşım için belirli günlük sınırsız biletler olmalı. fiyatları pek pahalı değildir. 1 haftalık sınırsız toplu taşıma bileti, tahmini 20-30 euro arası olur diye düşünüyorum (farklı avrupa şehirlerini baz alarak söyledim).
  • nickim onbes harf  (17.05.11 23:39:13) 
1 haftalık sınırsız o kadar değil. hatta sanırım 1 aylık sınırsız bile aşağı yukarı anca 20-25 euro. öğrenirim yarın ben, bisiklet kullandığımdan hiç işim düşmüyor toplu taşımaya. rodowo biraz sıkıcı bi yer :/

ama dediğim gibi tr'de ne kadar harcıyorsan dışarıda burada da yeme içme tarzı şeyler için o kadar harcarsın. içkisi haliyle daha ucuz, toplu taşıma da ist'e göre daha ucuz diğer şehirleri gene bilemeyeceğim.
  • madyb  (17.05.11 23:44:22) 
Poznan veya Gdansk bolgesıne gideceksen Sana kankalarımla tanısma fırsatı sağlarım.


  • voyage  (17.05.11 23:51:49) 
malum öğrenciyiz ve über bi bütçem olmayacak, ama anlaşılan harcama açısından burayla -izmir- pek bir farkı olmayacak gibi. teşekkürler :)


  • tranquillo  (17.05.11 23:58:29) 
lodza gelirsen de misafirim olursun :P


  • madyb  (18.05.11 00:16:40) 
geçen sene ben de Polonya'da AB projesine katılmıştım bir hafta ,ulaşımı onlar ödüyordu, tekrar bir bak istersen.biranın fiyatı uygundu bu arada.


  • patates baskı  (18.05.11 00:57:14) 
2008 de 48 saatte 300 euro harcamistik adam basi, her yere taksiyle gittik, hayvan gibi durmadan ictik, kral otelde kaldik ama uyumadik bile.

simdi de olsa olsa 400 euroyla adam gibi 1 hafta kalinir.
  • keseci  (18.05.11 01:34:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.