[]

Bir İnşaat mühendisi iş sektörüne nası atılmalı?

öncelikle 3. sınıftayım fakat şimdiden rotamı belirlemek istiyorum. okul bittikten sonra özel bir şirkette işe başlamak istiyorum ve yükselerk ilerlemk amacındayım herkes gibi. öncelikle tahmini 2,70 ortalamayla okulu bitiririm büyük ihtimal. herkes ingilizcenin zorunlu olduğunu söylüyor buda cepte(bu arada ing. dışında diğer dillere hiç ihtiyaç duymadım diyen kodomanlarda var). yüksek lisans okumayı düşünüyorum (avrupa yada zor bi ihtimalde olsa amerikada)ve çevremde gördüğü kadarıyla türki ülkelerde iş fırsatları daha çok ama nasıl bir yol izlemeliyim kendimi nasıl geliştirmeliyim de kendimi göstermeliyim. hangi alanlara yönelmeliyim sap2000 kursuna gittim öğrendim, office 2007 orta düzeyde. iş sektörüyle ilgili çok az makale okudum. (dersleri seviyorum ama iş hayatı sıkıcı geliyor. makaleler klişe geliyor hep bildiğimiz öğüt tarzında. inş. müh. seminerlerine katıldım.)




 
önce şantiyeci mi yoksa projeci mi olacağına karar ver.


  • stanley weber  (17.05.11 14:46:51) 
şantiye


  • neysene  (17.05.11 15:02:53) 
ama torpil ama sabır ne yap yap işin kontrol tarafında bulun ve he o kanaldan devam et. gerisini bilemeyeceğim.


  • topal  (17.05.11 16:10:57) 
şantiyeyse yüksek lisansı boşveriyorsun.
yurtdışı mı yurtiçi mi karar veriyorsun.
şantiyeci için yurtiçinde kalmak pek mantıklı değil.
büyük güvenilir şirketlerde tanıdık var mı bakıyorsun. enka mesa rönesans yüksel vs. gidebileceğin yerleri sıralıyorsun, arap ülkeleri mi, rusya ve türki cumhuriyetler, afganistan, mısır bunu ayırıyorsun. burada yapılan işin niteliğini iyice soruyorsun, yol inşaatı mı köprü mü, yapı mı, endüstri yapısı mı. bu da çok önemli.
aldığın iş mümkün olduğunca satın alma üzerine olursa hızla yükselirsin. kontrol montrol ile uğraşırsan 40 yaşına gelip hala donatı sayarsın.
benim sana tavsiyem arap ülkeleridir, öncelikle de katardır. dünya kupasını aldı, uzun süre büyük yatırımlar olmaya devam edecek bu sayede. yol işi yerine de yapı alanında çalışman da daha yararlı olur kanaatindeyim.

eğer projeci olacağım deseydin bambaşka şeyler diyecektim tabii ki.
  • manfool  (17.05.11 17:35:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.