[]

[ IT ] Yan binadan çekmeyen internet (anten mi wireless modem mi)

yan binadan ucu ucuna çeken bi internet bağlantısı var.. repeater kullanmak istemiyorum,

yan binadaki adsl wireless modeme anten mi takmamı önerirsiniz yoksa benim evdeki laptop için wireless usb modem mi almamı önerirsiniz?

edit: repeater'dan kasıt access point evet.. onu repeater moduna çevirdim ancak kurulumda başarılı olamadım benim ap tp-link bağlanmaya çalıştığım modem ise airties.. ve bazı güvenlik kuralları oluşturmak gerekiyormuş vs. :/

 
repeater'den kasit access point midir?

anten mi wireless usb modem mi dersen, anten derim.usb modem'in senin laptopun wireless'inden cok daha iyi olacagini zannetmiyorum.
  • roadrunner merlin  (17.05.11 09:33:26) 
ucu ucuna çekiyorsa en basit ve işe yarar yöntem alüminyum folyodur.

şöyle ortalama A-4 boyutlarındaki bir kartonu çanak anten gibi katlayıp alüminyum folyoyla kaplayın, sonra modemin anteni ortasında kalacak gibi yerleştirin. antenden çıkan sinyaller hazırladığınız çanağa çarparak daha kuvvetli gelecek.

bu şekilde dört kat üstteki komşunun wireless'ından faydalandım, ucu ucuna çeken bağlantılar için işe yarıyor.

başka bir yöntemde laptopu açıp (garantisi yoksa tabi) içindeki wirelles noktasına hafif kalın bir tel tutturun diğer ucuda dışarıda kalsın, bir kilometreye kadar görür bağlantıları, ha paranız varsa daha estetik yöntemler var tabi ben sadece ucuz olanları araştırmıştım :)
  • tolga asp  (17.05.11 10:13:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.