[]

Şiire Giriş 101

Yıllarca roman,öykü okuyup durdum dostlar.Ama şiir açlığımı hep hissettim açıkcası.Eğitim sistemimiz ve ezberci sınav sistemimiz sağolsun tüm edebiyat tarihini ezberletirler bize ama iş bunları okumaya gelince tüm edebiyatı su gibi yutan benim gibi çoğu genç bir şiir kitabı bile okumaya üşenir.
Bugün bu açlığıma bir son vermek istiyorum açıkcası.Kafama koydum bir kez ve sizin yardımlarınızı bekliyorum.Sevdiğiniz şairleri ve şiir kitaplarını merakla bekliyorum.Bir de şiir antolojisi ile başlamam mantıklı olur mu?



 
"Bütün Şiirleri" adındaki toplu şiir kitaplarını alın. Örneğin bende böyle bir Nazım külliyatı var, Necip Fazıl gibi şairlerinki daha makul ölçülerde (Çile). Toplu alım yapacaksan cüzdanının aşkına Cağaloğlu'na in.

Bunun yanı sıra çeviri şiirlerde büyük yayınevlerinin çıkarttıklarını alman daha doğru olur ya da eski Varlık yayınları'nın kileri falan.
  • alidesidero  (17.05.11 00:03:08) 
cemal süreya - sevda sözleri

özdemir asaf - yuvarlağın köşeleri
  • qurant  (17.05.11 00:10:44) 
bu senin daha ziyade şiir anlayışınla alakalı. bence, orhan veli-bütün şiirleri ni alırsan, garipçilerin şiirlerinde konuşma dili kullanması ve ahenk unsurlarına yer vermemesi şiirleri hikaye'ye yaklaştırıyor ve bu açıdan şiire ısınman kolaylaşır. orhan veli'nin şiirleri insanı o kadar alıp götürür ki, müşfik kenterin, sadece masa-sandalyeye oturup bütün orhan veli şiirlerini okuduğu gösterisi var, baya da ilgi çekiyor. o açıdan orhan veli ile başlaman, daha günlük konular, biraz daha mizahi bir anlayış olma açısından seni şiire yaklaştırabilir :)


  • dampire  (17.05.11 00:32:05) 
garipçiler arasında oktay rifat-orhan veli
toplumcular arasında nâzım- ahmed arif- enver gökçe- arkadaş z. özger
ikinci yeniciler arasında turgut uyar- cemal süreya- sezai karakoç- edip cansever
modern şiir(nası bi tanımsa artık) can yücel- arif damar
yenilerden ibrahim tenekeci
gençlerden onur akyıl ve onur caymaz
  • kaburga  (17.05.11 01:06:41) 
Teşekkür ederim değerli tavsiyeleriniz için.Kitap işini genelde kütüphaneden hallediyorum malum öğrencilik,sefalet :)


  • free bird  (17.05.11 08:50:00) 
Charles Baudelaire - Kötülük Çiçekleri (Mümkünse Varlık Yayınları)

Lale Müldür - Anemon
  • czl  (17.05.11 09:52:44) 
şiir dergileri var çok güzel. hem bu kültürün oluşmasına yardım eder.yoksa internetten de şiir okuyabilirsin.yasakmeyve var misal onla başla.


  • hadii  (17.05.11 14:45:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.