[]

Dijital Fotoğraf makinesi konusunda yardım

Dijital fotoğraf makinesi almak istiyorum. Yanlız takıldığım nokta gece ya da düşük ışıkta kötü performans göstermemesi. Ancak bu ISO ile alakalı değil. Daha önce kullandığım sony marka bir makine (modeli bilmiyorum) ile yaptığım gece çekimlerinde bulanıklaşma oluyordu (resim 1). Keskin görüntü elde edemiyordum. Kodak marka (modeli bilmiyorum) ile yaptığım çekimler ise gerçek renkleri yansıtamıyor. Görüntünün dijital prosesi ile olsa gerek diye düşünüyorum, iso ile alakalı değil (resim 2). Dijital görüntüde yeşil-mor alanlar oluşuyor.

Sormak istediğim şu ki, düşük ışıkta ya da gece çekimlerinde iyi performans gösteren bir kamera ararken neye dikkat etmeliyim? ISO kavramının yanında, mercekten aldığı görüntüyü dijital olarak process ederken mümkün olduğunca gerçek renklerle yansıtabilmesi önemli, peki bunu nasıl anlayabilirim? belirtilen teknik özelliklerde hangi kavram bunu karşılar?

bunun yanında 300 tl den düşük fiyata sahip, iyi makine tavsiyeniz var mıdır?

teşekkürler

 
ikinci el bi dlsr bulabilirsin limitin biraz daha ustune cikip, cok daha guzel fotograflar cekerken keyif de alabilirsin ayni zamanda.

ayrica gece cekimlerinde tripod kullanman bulanikligi onlemek icin yardimci olur. kameranin isigi alirken titremesinden dolayi bulanik cikar genellikle.
  • emfuzi  (15.05.11 02:01:54) 
fotoğrafa ben de sardırdım bu aralar. bence bu tip kompakt makinelerden vazgeçmelisin. ayarlarını derinlemesine kurcalayabileceğin bir makine alman daha iyi olur. tabi gerçekten hevesliysen. ikinci el bi pentax bulabilirsen şahane olur mesela, ben de aynı yolu izlicem.

ama yok kompakt takılıcam dersen nikon, canon gibi markaların kompaktları da iyidir herhalde. istediğin gibi bi cevap olmadı ama idare et işte;)
  • o o z  (15.05.11 02:31:04) 
şu fotoğrafın nedeni gece az ışıktan dolayı daha uzun süre pozlama yapması ve bu nedenle bu pozlama süsresince kamerayı kullanan kişinin yaptığı her hareketin fotoğrafta çıkması. bu ışıkta daha keskin fotorğaf elde etmek istiyorsanız tripod kullanın. dslr almayın boşu boşuna. zaten dslrde de yüksek isoya çıktıkça keskinlik azalıcak.


her neyse tavsiyem hızlı makinelere yönelmeniz. misal samsung un 1.8 diyaframlı makinesi var, nikon'un var.

canon sx 120 var mesela 35mm de 2.8 diyafram veriyor hem de uygun bir fiyata kapatabilirsiniz. tripod yoksa da bile bir yere sabitleyin ne bileyim monopod kullanın.

geçen çok düşük ışık koşullarında çekim yapmak zorunda kaldım, dslr kullanmama ramen, geniş açı kullanmama ramen ve objektifin sabit diyafram vermesine ramen fotoğrafların yarısından çoğu çöp oldu.
  • cedric tweedledee  (15.05.11 13:56:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.