[]

takıntılı mıyım, sizde de oluyor mu?

selam koalaseverler

şimdi bende öyle bir rahatsız edici durum var ki sormayın.

şimdi misal, kıyafetimin bi tarafı vücuduma diğer yerlere nazaran daha mı çok değiyor, deli oluyorum. müthiş rahatsız ediyor.

-nası yani lan?

şöyle ki abi; misal saatim kolumda olması gereken yerden az bişey daha yukarı mı çıkmış, onu o yere oturtmadan hiç bir şeye konsantre olamıyorum.
pantolon cebimde bir şey varken mümkün değil çalışamıyorum. kemerim leğen kemiğime mi değiyor, çıldırıyorum. kalkıp kırk saat pantolon düzeltiyorum. üstelik düzeltip "oh çok rahat oldu böyle" dediğim durumda bile bir süre sonra yine rahatsız etmeye başlıyor.

misal tavla mı oynuyorum? o zar attığım ve pulları attığım kolum mutlaka çıplak olacak. aşağı sarkan manşet, paranoya yapmama sebep oluyor. aha çay bardağına takılacak, aha pulları dağıtacak diye diye oyuna konsantre olamıyorum.

sadece kılık kıyafette de değil. misal çalışma masamda ortalama el kol hareketlerimde temas edebilme ihtimalim olan bir şey varsa, mümkün değil orda durmasına katlanamıyorum. o masa üzeri bomboş olmalı.

son derece rahatsız edici bir durum. zevk alamıyorum hiç bir şeyden. en basitinden "müzik dinleyip uzaklara dalayım" dediğimde bile onlarca rahatsız edici etken çıkıyor ortaya. dur şu saati düzelteyim, dur çorapları çıkartayım, yok olmadı bu kez de üşüdü ayaklar terlik giyeyim, öff bu terliğin de kenarı bileğime değiyor, ya o değil de bu kazağın kolu klavyeye takılıp duruyo mu ne vs. vs. vs. diye diye müzik bile dinleyemiyorum.

şu yazıyı yazarken de yukarıdaki facebook sekmesinde "x sana mesaj gönderdi" yazısı yanıp duruyor ya, çıldıracam. o yanıp sönmesin orda lan!

nedir bu? var mıdır tedavisi falan? görüneyim mi psikoloğa falan?

-olm ne kıpır kıpır ediyosun lan, bi doğru dursana!
-e pantolonun paçası kıvrılmış amınüm, bileğime değiyor!
-hmm. ok. kib. öpt. bye.

 
  • sheba and the albino girls  (15.05.11 00:50:06) 
feci takıntılısın. psikyatriste görün.


  • fortisvita  (15.05.11 00:51:05) 
obsesif dusuncelerin var eger bunlarin acisini dindirmek icin bazi hareketler yapiyorsan da okb teshisi konulur sana cok buyuk ihtimalle.


  • ikilem  (15.05.11 00:55:52 ~ 00:56:09) 
obsesif kompülsif durumlar. ufak ufak sıyrılmaya bakın.


  • tedirginlik hucresi  (15.05.11 01:05:41) 
tedavisi var mıdır?


  • sakingitarist  (15.05.11 01:10:33) 
kisiden kisiye degisir ilaclara ve terapiye olan cevap ama bence en iyisi ilac + terapi.


  • ikilem  (15.05.11 01:24:28 ~ 01:24:48) 
herkeste biraz vardır, bende de azıcık var. eskiye oranla da azalttım. rahatsız olsanız da rahatsız eden eşyayı-giysiyidüzeltmemeye çalışırsanız, en azından bir kısmından vazgeçebilirseniz işe yarar, ben öyle yapmıştım (ki önceden de yoğun diyildi obsesif kompülsif haller, ilerlemesine mahal vermemek için iyice azaltmaya çalıştım).


  • tedirginlik hucresi  (15.05.11 01:27:32 ~ 01:40:22) 
obsesif kompulsif bozukluk, tedavisi var. hastalığı kabul et, tedavini ol. unutma bu meredi kendin başlattın ancak ve ancak kendin bitirebillirsin bunun için outsource seçeneklere başvurmaktan çekinme.


  • karlmarx  (15.05.11 02:33:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.