[]

duyduğunu çalabilmek. Ney?

herkese merhabalar,
müzik bilgim pek yok baştan söyleyeyim. geçen yıl ney kursuna gittim bir kaç ay. ama bildiğiniz gibi zor bir alet sadece ses çıkarabiliyorum şimdilik. ders aldığım kişi bana bu işi notalarıyla öğretme yanlısıydı ki pek istemediğim bir yöntemdi bu. ben istediğim şarkıyı filan çalayım kafamdan o bana yeter. bilmiyorum hangisi için daha iyi düzeyde olmak lazım da benim amacım bu yani. nota filan pek açmıyor beni. ıslık da çalıyoruz ama notalarını bilmiyoruz yahu ne gerek var. şimdi ben çıkarsam yine bu neyi, dediğim gibi duyduğumu, bildiğimi çalabilmek için ne yapmam lazım?



 
ben duyduğunu çalabilen birisiyim üstelik hangi müzik aleti olduğu farketmiyor. biraz kurcalayınca çözüyorum. ama bunun sıkıntısını piyanoda çok çektim. metod bilmediğim için ikinci elimi (dolayısıyla akorları) kullanamıyordum ve kurs almaya karar verdim. ilk derslerde "hocam siz bir çalsanız da ben melodiyi duysam" şeklindeki kandırmacalarımı hoca çakınca bana duyduğumu çalmayı yasakladı. iyiki de yapmış, şimdi nota okuyabiliyorum ve işin matematiğini öğrenme fırsatı buldum. nota öğrenmezseniz müziğin matematiğini kavrayamazsınız.


  • exordinary  (15.05.11 01:01:52) 
Nota pek açmıyor beni dediğinize göre fazlaca yeteneklisiniz!?
Duyduğunuzu çalabilmek gamları, makamları tanımaktan geçiyor, bunun da en kestirme yolu nota öğrenmek, kağıt kalemle biraz çalışmak. Makamları tanıdıktan sonra o nota dizgisi üzerinden giderek eserleri çalmaya çalışmak çok daha basit. Yok yine nota öğrenmek istemezseniz, bol bol dinleyecesiniz. Hangi eser hangi makamdadır, bunları kendi kafanızda deşifre edeceksiniz. Böyle böyle artık duyduğunuz şeylerin altındaki sistematiği istemsiz olarak tanıyacaksınız.

  • johan sebastian  (15.05.11 01:05:07) 
@ceska yazdıklarını okudum ve sen haksızsın. sana laflar hazırladım.


  • sarper361  (15.05.11 14:50:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.