[]

Gönderme hızının indirme/internet hızına etkisi? (Dosya)

Dial-up döneminde vardı bu, gönderme hızını arttırdıkça indirme ve beraberinde siteleri açma hızımız yavaşlıyordu. Peki ADSL için de aynı şey geçerli midir? Yoksa bir makineyi son sürat paylaşıma açsam, diğer bilgisayarla sorunsuz site turu yapabilir miyim?




 
(git: 18347)


  • infernal majesty  (29.03.08 23:41:40) 
@infernal majesty
onu görebilsem zaten soru(n) olmayacak;)

  • late viper  (29.03.08 23:43:40) 
abi o zaman şöle diyim; orda da genel olarak etkileyeceği söylenmiş. kablonet'te etkilenmez denmiş.

"Dosya transferinde TCP çalışma mantığı gereği iletilen dosyalar için karşı tarafa onay paketi yollanır. Ancak bunun bağlantı hızınıza etkisi pek yoktur, upload'dan kastın onay paketleri değil veri paketleri olduğunu düşünmek lazım. Bu durumda da daha yukarıda yazdığım gibi bağlantının asimetrik ya da simetrik olmasına göre download hızı etkilenir ya da etkilenmez."

-crown

"valla bende download ettirmeyecek kadar yavaşlıyor cfospeed kurunuz olmazsa uploadu makul (1 kb değil) bir şeye sınırlayınız. torrende aletrnatif olarak uploadu kısıp download bittiğinde açabilirsin hem indirmiş hem de amme hizmeti yapmış olursun."

-kofteburger


"Limitli adsl kullanıcısıyım. Cevap en azından adsl için kesin evet...."

-delikan76

sanırım yeterli olur.
  • infernal majesty  (29.03.08 23:47:55) 
simdi soyle anlatalım madem. 1024 k baglantın olsa bu bant genıslıgıdır. 8 e bolerek kb cinsinden degeri bulursun. 256k da upload hızın olur. onu da 8 e boler upload hızını kb olarak bulursun. bu kısımdan sonra 128kb dl/32 kb ul hızın olur. bunun ne kadarını torrrent e ayarlarsan kalan kısımda senın hızın o denli yavaslar. tamamını torretn e ayarlarsan beyaz sayfa basında beklersin oylece. netten her tıkladıgın her actıgın bilgi de bilg e kopyalandıgı icin onun da inmesi gerekiyor fln. simdi sen yuksek hızla ul yaparsan bandwith allocation denen hadise de senın tıklamaların server tarafına gec ulasacaktır gec ulastıgından serverin sana bu bilgiyi gondermesı de daha gec olacaktır. yavaslaması bundandır.


  • bryan fury  (30.03.08 01:24:46) 
@bryan fury
Ben daha hiç 128kb/sn görmedim, en fazla 100 bilemedin 102kb/sn...

  • late viper  (30.03.08 05:11:59) 
128/32 kb teorik hızlar zaten. ideal şartlarda yakalanabilinecek hızlar... reel limitleri kabaca bit değerini 10'a bilerek hesaplamak daha makul yani dl 100, ul 25-26 civarı 1024/256 mbit bağlantının.

söz konusu bağlantıda upload hızının limitlerine fazla yaklaşmadıkça dl hızının altında kalmazsın. yani 100 kb'la indireyim diye eski alışkanlıkla gönderme hızını netlimiter'la 1 kb 5 kb olarak sınırlamak eşşekliğin, denyoluğun en nadide örneklerinden biridir. gönderme hızını 18-20 civarı ayarlarsan pekala 100 kb ile dosya indirebilirsin. cfosspeed kullanırsan hiç limitlemeden de kullanabilirsin bağlantını o ayrı.

burda yazarken imleç bi bende mi çıkmıyo yahu, bi yeri düzeltecem diye anam ağlıyo?
  • hulleci  (30.03.08 07:27:25) 
Tecrube edilmis ornek vereyim, upload hizini 24KB'nin uzerinde ayarlayinca baglantim cok yavasladi. 16KB civarinda ise sorun yoktu.


  • wpi  (30.03.08 08:44:05) 
utorrent kullanıyorsanız upload'ı 6k ile sınırlayın. aksi takdirde maksimum hıza ulaşamazsınız.


  • moontaxi  (31.03.08 15:29:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.