[]

Civcivlerin Horoz Olma Ihtimali

Istanbul cocugu oldugum icin cok cahil kaldim bu konularda, kusura bakmayin :)

Hep duyarim, bir kumes tavuga bir horoz yeter falan diye. Zaten koye gittigimde hatirladigim kadariyla 40 tavuk varken 1-2 horoz oluyor.

Yumurtadan cikan civcivlerin erkek (horoz) olma ihtimali %50 mi, yoksa cok daha mi fazla tavuk cikiyor?

Eger %50 ise, bir sekilde insanlar tarafindan secilime ugramis olmalari lazim erkek olanlarinin. Ya daha civciv formatindakilerden bunlarin erkek veya disi oldugunu ayirt edip horoz olacaklari olduruyorlardir, ya da biraz buyuyunce kesip yiyorlardir. Hangisi dogru?

 
küçükken bizim köyde dedem horoz keserdi hep bu bir fikir verebilir.
ikincisi ise yani ticaret için yapılanı, internetten takip ettiğim kadarıyla daha küçükken öldürüyolar erkek olanları.

  • elektromaniac  (13.05.11 11:55:49) 
oran ne olur bilmem ama horozların az olmasının sebebi kesilmeleridir. tavuk yumurtlar o yuzden kesilmez. horoz artist artist dolaşır. vatana millete faydası olmaz. bu yuzden bir sürüde bir horoz olsa yeter.


  • detroitli kizil  (13.05.11 11:57:58) 
tavuk çiftliklerinde civcivler belirli bir büyüklüğe gelince cinsiyetine göre ayrılıyor. dişiler yumurta üretiminde kullanılıyor erkekler kesilmek üzere büyütülüyor. civcivlerin kanatlarına bakarak yapıyorlardı bu ayırma işlemini. kanatlarındaki tüyler bir kısa bir uzun ise dişi hepsi eşit uzunluktaysa erkekmiş (ya da tam tersi).


  • mahallenindelisi  (13.05.11 12:01:09) 
%50-%50 kesin bilgi.


  • istanbul beyefendisi  (13.05.11 12:10:03) 
adaklık horoz vardır, adaklık tavuk yoktur. o halde bütün horozlar adaklıktır.


  • ground  (13.05.11 12:36:49) 
herkese teşekkürler. aydınlandım.


  • kafam kadar gulsah  (13.05.11 13:59:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.