[]

paypal

aziz romalılar, sorum şudur: şimdi ben ebay üstünden bi şey alıcam, yalnız almadan önce adamla mesajlaştık falan böyle şöyle indirim cart curt die. adam bana 90$'a olur dedi, ben de tamam o zaman arttırmayı aç dedim. adam da mail adresini verip direk bu paypal hesabına atsana parayı, attığın gibi ben kargolarım dedi. şimdi ben kıllandım, paypal'den parayı attım mesela, adam da kargoyu atmadı, benim herhangi bi şekilde bu parayı geri alma şansım var mı paypalden, yoksa elin hong konglusuna güvenmem mi lazım?




 
ahahah elbette ki guvenme!
sakin oyle bir sey yapma, paypal in buyer protection olayi var ama sadece ebay uzerinden. bir de hong konglulara genel olarak guvenme diyecegim ama sozlukteki hong konglulardan sopa yemek istemiyorum.
2 hafta shippingi olan bir urun aldim, parayi odeyince adam "5 hafta sonra elinde" dedi. simdi adamin accountunu suspend ettiler. adam da bana "everything is ok your item shipping very thanks for buys" diye mailler atiyor
  • gimbal  (29.03.08 11:36:34) 
aradan ebay'i cıkardıktan sonra tabi ki elin hong kong'lusuna guvenmeniz lazım,paypal'ın bu alısveristeki rolu sadece para transferini saglaması,sonucta size sadece parayı gonderdiginiz kisiye ulastıracagı guvencesini veriyor,mal kargolanmıs,kargolanmamıs ilgilenmez onlarla ama eger islemi ebay uzerinden yaparsanız ve satıcı urunu kargolamazsa ebay sayesinde alırsınız paranızı


  • im2shy  (29.03.08 11:42:01) 
ben bi kere yaptim boyle bir sey. ebay de satici faturayi yanlis gondermisti mesaj attim oha haci sen 24 dolar fazla fatura gondermissin ne is dedim ? ozur dilerim keke, sen bana paypal dan direk yolla parayi dedi ben adama pek guvenmemistim acikcasi ama napim tr de bulamiyoruz el mahkum paypal dan adamin mail adresine parayi yolladim. sunu belirtmek isterim ki siz birisine para transferi yaptiginiz zamanda dispute ve claim hakkiniz oluyor adamin yolladigi paket bana 8 gun sonra geldi meger herif cok durust bi saticiymis. ha yollamasaydi ebay item numarasini kullanarak olayi resolution center'a tasiyabilirdim ya da soguk su icebilirdim


  • maresalx  (29.03.08 14:07:45) 
ben paypaldan büyük meblabı sadece kullanıcı adına para gönderip alışveriş yapmıştım fakat karşı taraftaki firma çok büyük bir süperstore du o zaman bile korkmuştum biraz.


  • omer460  (30.03.08 02:35:20) 
arada ebay olsun olmasin dispute hakkiniz oluyor. ayrica ebay'deki feedbacklere dayanarak adamin ückagitci olup olmadigini anlayabiliyosunuz. ben genelde toplu bir alisveris yapacaksam beni hic ugrastirma paypal accountuma fatura olarak yolla parasini diyorum. yolluyor ödüyorum. hicbir aksilik de cikmadi simdiye kadar. hatta ebay'den üyeligi silinen 2 saticiya toplam 350 dolar ödemisligim bile var. hicbir sey olmadi.
aksine gecenlerde limited account oldugu zaman ödedigim 5 kisiye dispute acti paypal otomatik olarak. benim accountu 3 gün sonra acti, 5 kisiden 3üne ödedigim parayi da geri iade etti. yolladiklari mal da geldi üstelik. sonra gene ödedik.
tabi sorarsan paypal süper bir sey mi diye, paypal hayatimda tattigim en igrenc duygu. öyle ki master ya da visayla ödeme secenekleri bulunan saticilardan alis veris yapmaya dikkat ediyorum cogu zaman.
  • morkukuletaliprenses  (30.06.08 03:45:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.