[]

certificates of origin / menşei şehadetnamesi

iş yaptığımız firma proforma faturada bunu da istiyor. sözlükten okudum pek bir şey anlamadım. yaptığımız ürünlerin memleketi neresi gibi bir anlamı var sanırsam. bunu belgelendirmemiz isteniyor. şimdi biz aldığımız malzeme olan çeliğin konstrüksiyonunu yapıyoruz. çelik 500 metre ötedeki demir çelik fabrikasından geliyor. yaptığımız konstrüksiyonun da 1 km ileride bir limana montajını yapacağız. yurtdışı çıkışı falan yok yani. sadece yabancı bir şirketin taşeronluğunu yapıyoruz.

soru burada geliyor: ben aldığım malzemelerin origin certificate'ini bu demir çelik fabrikasından (sonuçta malı üreten burası. halis muhlis türk malı) alıp mı ekleyeceğim faturaya? öyle değilse nasıl?

varsa önceden buna benzer iş yapmış olan bir el atarsa sevinirim.

URGENT!

 
buna form-a denir. gideceksin ticaret odasından alacaksın sonra kolaydır hemen dolduracaksın ve ardından yeniden faturayla birlikte odaya getireceksin onlar tasidkleyip sana verecek.


  • ernest everhard  (13.05.11 00:46:02) 
form-a farklı da oluyor bazen resmiyette, biz form-a diyoruz sen menşei şahadetnamesi istediğini söyle yeter.


  • ernest everhard  (13.05.11 00:46:56) 
orada sattığın mal almış olduğun çelik değil. işleyip montajını yaptığın çelik. o nedenle kendi firmandan çıkan mala göre ernest'in de dediği gibi ticaret odasından alacaksın. odayı araman durumunda bile yeterince yardımcı olup bilgi verirler. yine de takıldığın bir şey olursa mesaj atman yeterli.


  • silent storm  (13.05.11 08:31:30) 
Al sat yapiyorsunuz.yapacak birsey yok turkiye'deki sirketten fatura almissiniz uzerine kar koyup satacaksiniz.kdv yuklenilmis bunu yansitmalisiniz.yabanci sirketin taseronu olmasi etkilemez.ancak limanda verilen hizmetlerde istisnai durumlar olabilir bakmak lazim.bu durumda yuklenilen kdv'nin iadesi olabilir.ciddi olarak ogrenmek lazim kim kesiyor,kime kesiyor,hizmet nerede veriliyor....


  • kulustur  (13.05.11 09:38:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.