[]

windows xp'den, win 7'ye yatay geçiş...

merhaba sevgili duyuru sakinleri.

win 7'yi öve öve bitiremediler. bende xp'den ayrılıp win 7'ye geçme zamanı geldi diye düşündüm. lakin vahşet ül dehşet bir sisteme sahibim. kısaca;

768 mb ram
Pentium 4 3.0 ghz
geforce fx 5200 ekran kartı (biz ona kısaca 'yok' diyelim)
80 gb hdd

aero desteklenmiyor onu biliyorum. benim istediğim görsellikten ziyade işlevsellik, hemen hemen xp kadar performans alsamda yeter, ki çoğu kişi xp'den daha da iyi performans veriyor düşük sistemlerde bile demekte. ne dersiniz yüklesek mi? yüklersek hangi versiyon olsun? (ultimate, starter vs.)

 
512mb ram
amd sempron 2600
80gb hdd

şeklindeki bir bilgisayara ultimate kurmuştum. neredeyse hiç problem çıkarmadan kullandım. ama win7 kurulumdan sonra 10-15gb yer kaplıyor galiba. eğer harici disk yoksa 80gblık disk can sıkabilir.
  • sutlu nescafe  (12.05.11 22:02:16) 
Hocam atom işlemcili netbook'lara bile windows 7 starter'ı yüklüyorlar sunuyorlar satışa. Yani düşününce Ram'i biraz arttırsanız yani 2GB falan yapsanız tamamdır. Bence Ram'i artırırsanız Windows 7 Home Premium bile performanslı çalışır. Windows 7 starter'da arka plan bile değiştiremiyorsunuz. Bir de performans o kadar fark etmiyor.
Karşılaştırma için;
www.chip.com.tr
  • neosphere  (12.05.11 22:02:50) 
benim notebook'tada ekran kartı (dahili ekran kartı maalesef) rami yediği için 768 mb ram var ve windows 7 ultimate ile gayet güzel çalışıyor. Çok tarayıcı açtığımda ram sıkıntışı yaşıyorum o kadar. Bir de işlemcim 1.7 celeron


  • fatih baker  (12.05.11 22:13:28) 
en bol özellikli olanı ultimate. home premium ile ultimate arasında kararsızım. ama ultimate arkaplanda çalıştıracağı uygulamalarla daha fazla cpu harcar gibi. ne dersiniz?


  • thugster  (12.05.11 22:13:36) 
Ultimate derim tabiki x86 vesiyonunu kur.

ben 6 aya yakın kullanmaktayım ve memnunum..

işin ilginç yani bende de 80bg hdd var :D

ve en son oyunları falan yüklüyorum herhangi bir yer darlığı yapmıyor.. şu ana kadar çalıştıramadığım oyun yok çok şükür win7x86 ulti'de ;)

ancak diğer arkadaşların dediği gibi en az 2 gb şart(!) hatta 3 gb olsun mümkünse.
  • tzameti  (12.05.11 23:28:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.