[]

mühendis için kpss

bu sene yapılacak olan kpss-a ya girmek istiyorum. bilgisayar mühendisliğini bitiriyorum bu sene. uzman yardımcısı olarak bazı kurumlar bilgisayar mühendisi alıyormuş(mühendis olarak girmek için kpss-b ye girmek lazım onu biliyorum)

sınavda 4 tane oturum var. kimler hangi oturumlara giriyor? başvururken hangi oturumlara başvurmam lazım benim? yardım edin lütfen. çok cahilim kpss konusunda.


 
soruna yanci olucam contavolla,
ben de hicbir sekilde anlamiyorum bu kpss olayindan. simdi iletisim fakultesi mezunu, uluslararasi iliskiler masteri yapan birinin bu sinava girmesinin bi manasi var mi? dune kadar 2 yilda bir yapilan diger sinava girmem gerektigini dusunuyordum ama dun bir arkadasim 'hayir, 2011deki sinava girmen gerekiyor' dedi. ucuz bisi de degil. yardim edin lutfen duyuru ahalisi!

  • euteamo  (12.05.11 19:31:34 ~ 19:32:01) 
contavolta a grubu için cumartesi sabah, pazar sabah pazar öğleden sonra girmen gerekli. Bir de tüm puanların hesaplanması için her bölümden en az bir soru cevaplamalısın. Malum, Kurumların hangi puanı isteyeceği muhendisler için bile belli olmuyor.

euteamo iletişim okumanın kpss-a'da pek değeri yok. Bazı kurumlar işletmeciler, iktisatçıların yanında u. ilişkilercileri de aldı ancak yüksek lisansı bitirmen gerekli. Bitirince de kurumun insafına kalıyorsun.
  • doink  (12.05.11 20:29:59) 
@doink peki pazar sabah ve öğleden sonra gireceğim oturumlarda soruların türleri nasıl olacak. c.tesi sabah gireceğim sınavda g.kültür + g.yetenek galiba. pazar günkülerde ne soruyorlar. nelere çalışmam lazım yani?


  • contavolta  (12.05.11 22:43:40) 
pazar günü iktisat/maiye/muhasebe/hukuk/kamu yönetimi ve diğerleri. Belli bir temel yoksa bunlara bu saatten sonra çalışman çok zor. Zaten Çoğu kurum bunları çok iyi yapmanı beklemiyor. Ama illa çalışayım diyorsan basit olan maliyedir. Sayılarla iç içeyim diyorsan muhasebedir


  • doink  (13.05.11 21:39:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.