[]

% bilmem ne kullanılabilir (Prize takılı dolmuyor)

Nasıl dolmuyor ya. Ben dolmasını istiyorum ama???
Abi bi güç planıyla ilgili geçen gece bu ekran parlaktı biraz parlaklığı düşüriyim dedim. Normalde prize taksam bu şarj ederdi bataryayı. Şimdi prize taktığım halde batarya yı şarj etmiyor. Neden anlamadım. Bi izah edin bi yardım edin ya lütfen.
Bu arada laptop yeni Asus K53s

Asus un teknik servisi telefon fln varmı elinizde bi yazın size zahmet ya.
Hadi kolay gelsin...

 
batarya isigi yaniyor mu?
sorun bataryada ise garanti kapsaminda degistirmeleri lazim.

soyle de bir link var:

www.teknikservis.net
  • absel  (12.05.11 16:16:14) 
@absel.
Batarya ışığı yanıyor evet. Takdığımda bile. Bilgisayar çalışmıyorken bile prizdeyken yanıyordu..
Abi aradım servis bana bataryayı sıfırla dedi, tekrar prize tak dedi. İnşallah çalışır. Yoksa bana teknik servis yolları gözükcek abi.
  • onyetele  (12.05.11 16:18:48 ~ 16:28:17) 
zannedersem asus ortak problemi. 2007 yılında aldığımız asus f3jr de aldığımız günden beri böyle. ben o zamanlar normal sanmıştım.

ilk şarj olduğunda tam dolu diyor. pil üstünde prize takılı kullanıyorsanız birkaç gün içinde tam dolu olan şey %99, 98 diye düşüyor ve prize takılı dolmuyor diyor. öyle bir huyu var diye düşündüm şimdi.

elektrik kablosunu çekini pilden kullanmaya bi başlasın, sonra geri takın bakalım dolacak mı.
  • kibritsuyu  (12.05.11 16:38:06) 
@kibritsuyu
Hacı teknik servisle konuştum haberler iyi..
Bataryayı sıfırlayın diyor. Bizde ok dedik. Sıfırlansın bitsin.
Sonra prizi takcam. İnşallah çalışır. Yoksa mort...
  • onyetele  (12.05.11 16:43:16) 
biraz pilde kullanın %50-60lara düşsün. ondan sonra şarj olmaya başlar. benim eski bilgisayarım da asustu (f3sv). onda da aynı sorun vardı.


  • inheritance  (12.05.11 17:49:16) 
Battery Care Function (Batarya Koruma) gibi bi özellik var ve aktifse bataryayı ayarlanan şarj seviyesinin üstünde şarj etmiyor bendeki sony makine. Buna benzer bir özellik olabilir mi Asusta da?


  • cosa nostra  (12.05.11 21:06:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.