[]

Harici HDD (bu defa son, valla)

www.hepsiburada.com

www.hepsiburada.com

simdi bu 2 si de akilalmaz indirimde. cardfinansda var. lakin secmek icin bir gun kaldi.

sorum teknikden cok mantik sayilir. ilk linkteki 2,5'' digeri 3.5'' fiyatlari cok yakin olmasina ragmen kapasiteleri 2 kat farkli.

simdi beni taniyalim;
500+ filmlik, 50+sezonluk dizilik divx arsivim var ve hepsini dvd lerde depoluyorum. hic bir hdd ye guvenemeyecegimden dvd den devam edicem. ama dvd'leme isini alfabetik yaptigimdan dolayi her harf icin 6 divxin birikmesini beklemem gerekiyor. yani harici hdd nin onemi bu benim icin. dolayisiyla 160gb bana yeter. ve kucuk olmasi+adaptore ihtiyac duymamasi super. ama digeride 320 gb cok afedersin. hemde ikiside sadece usb den baglaniyor anladigim kadariyla. [bu noktada hepsiburada'dan beklenmedik bi alicengiz oyununa dikkat cekerim. bu usb urunlerinin yaninda esata kablo %30 indirimli (!), ve az daha yutuyordum sahsen..]

 
DVD'den çok HDD'e güvenmeniz gerektiğini söyleyeyim öncelikle.

Size tavsiyem, 160gb'lık WD Passport almanız. Codegen'dir, Microbox'dır, ben böyle firmalara önyargılıyım. Bir diğer dikkat etmeniz gereken nokta, 2,5" disklerin veri transfer hızının biraz daha düşük olacağı.

www.hepsiburada.com
  • paranormal  (28.03.08 22:14:57) 
3.5" olanlar 7200rpm, 2.5" olanlar ise 5400rpm disk barındırıyorlar. ayrıca 3.5" leri beslemek için ayrıca elektriğe ihtiyacınız var, 2.5" disklerde ise usb'nin gücü yeterli oluyor. bu bilgiler ışığında hangisine ihtiyaç duyduğunuz veya hangisinin sizin için kullanışlı olacağına karar vermelisiniz. çok mobil kullanmayacaksanız 3.5" ler fiyat/boyut oranında daha uygun oluyor.

acayip markaların harddisklerini almanızı tavsiye etmiyorum, içinde hangi markanın harddiski çıkacağını bilemezsiniz, ve güvenemezsiniz de buyüzden. western digital'in mybook ve passport serisi gerçekten çok başarılı, bunun haricinde seagate, lacie gibi bilinen markaların ürünlerine yönelirseniz uzun vadede daha sağlıklı olur data'larınızın güvenliği açısından.
  • ref  (28.03.08 22:20:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.