[]

kitap okurken evin bir bölümünde ışık parlaması yanılsaması

sevgili hipokrates'ler;

benim başıma sık sık gelen bir durum var. şöyle ki , ne zaman kitap okusam odanın kitap doğrultusunda baktığım herhangi bir yerinde , hemen kitabın yanında oluşacak bir perspektifte ışık parlamaları oluyor. ama böyle bütün oda değil , sadece küçük bir alan. ve beni rahatsız ediyor. umarım meramımı tam olarak anlatabilmişimdir. yani kitap okuduğunuzu farz edin. kitabın kemen yan tarafında kalan uzak duvar bölgesinde böyle boyut vermek biraz saçma olacak ama 0.2 metrekare(mühendisim) alanında bir ışık parlaması cereyan ediyor. ritmik değil , oluyor , olmuyor , sonra kafama takılınca daha sık oluyor , sonra unutuyorum olmuyor ,sonra tekrardan oluyor , yani bir ritmi yok.

bu kitap okurken normal bir durum mudur? herkeste mi olur? yoksa göz sağlığım için endişe etmem gerekebilir mi?

hemen bilgiler vereyim;

en son 1 yıl önce olduğum göz muayenesinde bir sol göz .25 , sağ göz 0.5 uzağı görememe(miyopmu hipermetrop mu tam terimleri karıştırıyorum anlayın) varmış. doktor da dinlendirici gözlük verdi. gözlüğüm va ama hiç kullanmıyorum.

doktor o muayene sırasında sende böle böle bir sorun daha var demedi.

bu benim başıma her kitap okuyuşumda geliyor. yani sadece bugün başıma gelen bişi değil.

odamda sarı tasarruf ampülü var. yani sarı dediysem de bildiğimiz ev lambası işte , beyaz olmayanından.

kitabı normal mesafeden okuyorum. 20 cm diyelim hadi.

yorgun olmam , dinç olmam farketmiyor.

bazı bazı bilgisayar karşısındayken de oluyor.

bilgisayar başında hatrı sayılır bir süre geçiriyorum.

nedir benim derdim? herkeste olan bir şey midir , yoksa ölecek miyim doktor?

 
sonrasında başınız ağrıyorsa aura migren'dir


  • siypancak  (11.05.11 00:29:31) 
haydaa bu cevap canımı sıktı. annemde aura mı olduğunu bilmediğim , tıbbi olarak kteşhisi konulmuş migren var. migren büyük bir ihtimal genetik yollarla geçen bir hastalık değildir heralde , ya da hiç bir bilgim yok bu konuda ama bugüne kadar migrenim var diye yaşadım. açıklayayım , başım normale göre sık ağırır , ayda bir sıkıntılı bir de önlem alırsam hafif diye tabir edeyim. baş ağrılarımda göze iğne batırması ve mide bulantısı olur. genelde de bu ağrılar rüzgarlı bir günde dışarda dolaştığımda başıma gelir. lodos migreni azdırır diyorlar ama ben lodosun nerden estiğini bilmediğimden her rüzgardan korkarım , ve genelde çoğunda da başım ağırır.

şimdi bunlar benim bildiğim migren sıfatları ve bana uyuyor diye migrenim var diye geçindim bu güne kadar hep. doktordan nefret ederim , çok da sallamadım açıkçası.

bende migren olduğu varsayımından gidelim , tehlikeli bir şey midir bu aura migren? normal migrenden bir farkı var mıdır? tekrarlıyorum ölecek miyim doktor?

not: hastalık hastası değilim , hatta hastalığı pek kafama takmam.

edit: has.ktir kalıtsalmış:(:(
  • harrage  (11.05.11 00:39:01 ~ 00:40:58) 
bir ekleme daha yapmak istiyorum , çok unutkan bir insanım , ve bu unutkanlığımın giderek arttığını hissediyorum. ve ben bunu -büyük bit kibir ilen:)- çok fazla şey okuduğuma , öğrendiğime , kafamda yer kalmadığından fazlalıkları dışarı attığına bağlıyordum. şimdi iş ciddileşti bak.

beynim meynim delinmiş olmasın benim. ya da bu migren unutkanlığa sebep olmasın bende. ne bileyim , lobotomi falan yapmasınlar bana. yapmasınlar lan:(
  • harrage  (11.05.11 00:43:47) 
migren kalıtsaldır. bana da annemden geçmişti. mide bulantısı,ışığa bakamama,ses duymak istememe gibi belirtileri vardir. genelde başın tek tarafının ağrıması şeklindedir. yarım saat - 45 dk arası sürer. acıya dayanamazsınız. migrenx diye bi ilaç çok faydalıdır. kutusunda 3 tane var 45 liradir ve ssk'lı msk'lı farketmez. en kısa çözümü mastürbasyondur.

not : doktor değilim :)
  • siypancak  (11.05.11 01:29:00) 
bunu sormak hoşuma gitmiyor ama ışığın gözlüğünüzden yansıması olmadığına emin misiniz? :/


  • dr cucu  (11.05.11 01:38:13) 
dr cucu; hayır zaten gözlük hiç kullanmıyorum , alışamadım bir türlü. olayımın gözlükle alakası yok:)


  • harrage  (11.05.11 01:44:58) 
ben de aura diycem ama bunu sizin çoktan ilişkilendirmiş olacağınızı beklediğimden ötürü diyemiyorum. arkasından ağrı gelirdi ve siz artık o ışığı görünce 'aha ağrı geliyor' derdiniz.
uzun zamandır var sanırım. bu durumda artma azalma veya görme alanınızda değişim olmaması ve düşüncelerinizle ilişkili bir şekilde sadece kitap okurken ortaya çıkması yüzünden illüzyon gibi geldi bana. fakat göz doktorunuzun başka sorun yok demesi ona bu şikayetinizi anlatmadığınız için geçerli bir argüman değil bunu da belirtmek isterim.

  • dr cucu  (11.05.11 02:08:57) 
tam net hatırlayamıyorum , her kitap okuduğumda bu halüsinasyonu gördüğümde migren ağrısı çekiyormuyum diye. sanırım bu durumda da en makül cevap kendi açımdan çekmediğim. öyle olsaydı dediğiniz gibi anlardım.

yani mantık şu , her kitap okuduğumda bu oluyor , ama bu her olduğunda migren ağrısı yaşamıyorum.

bu biraz içimi rahatlattı.
  • harrage  (11.05.11 02:12:09) 
10 yıllık migren hastası olarak, belirtilerin hastalığın başında olduğunu gösteriyor aslında... hiç üzülme bi 2 yıla kalmaz sinekler azalır (altın renginde sinek gibi oluyordu bende)

"aura" migrende bir dönemdir. baş ağrısı başlamadan evvel vücudun verdiği tepkiler anlamına gelir. örn, vücudun boydan yarısında hissedilen uyuşmalar, göz önünde uçuşan altın sinekler, mide bulantısı, safra kusma, ışığa ve sese aşırı duyarlılık vb.. bunlar başın ağrıyacağı anlamına gelse de bazen başın ağrımaz, bazen de bunlar olmadan başın ağrıyıverir.

kitap okudukça bu ışığı görmek yeterince yorulduğun anlamına gelecektir. eğer sonrasında dinlenirsen( ya da uyursan) başın ağrımaz. aura migreni hissedip önlen alabileceğimiz evre olduğu için aslında şanslıyız. zira 72 saate varan baş ağrıları söz konusu (korkutmak istemezdim gerçi ama..)

migren bana da annemden geçmiş ama hastalık büyük stres dönemlerinde ortaya çıkıyor ben sınavlara hazırlanırken karşılaştım, kadınların çoğunda evlilik arefesinde ortaya çıkarmış.

tedavisi yok zaten ama korkulacak bişi de. bir zaman sonra alışıyor insan, ben artık baş ağrılarımı yok sayabiliyorum :)

geçmiş olsun :):)
  • ekacaddesi  (11.05.11 11:20:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.