[]

Avrupa Geneli Hostel?

Selam gezmeyi seven, sevmese de gezen arkadaşlar. Bu yaz ilk defa yapacağımız avrupa turu için hostellere bakınmaktayız, daha önce yazılmışların bazılarına da baktım ancak benim istediğim daha çok liste elimde bulunsun ki dolu olursa seçme şansım olsun.
Efenim şimdilik rotamız, Berlin, Amsterdam (belki Barcelona, Madrid), Venedik, Floransa, Roma, Atina. Tecrübe edindiğiniz, bildiğiniz, duyduğunuz hostel tavsiyelerinizi bekliyorum. Ayrıca merak ettiğim oradayken herhangi bir hostele girip boş oda bulma ihtimalim nedir?
Not: Temmuz 1-15 arası gezi.
Not2: Inner, Flying Pig, Yellow Hostel, Plus Hostel's elimde olan güvenilir kaynaklar.

 
atina'da ben gittiğimde zaten bir tane hostel vardı (Sene 2006)
madrid'de los amigos'ta kaldım güzeldi, berlin'de kaldığım bir hostel vardı, alt katındaki barda erasmus partileri oluyordu eğlenceliydi ama hostelin adını unuttum :)
venedik'te kamp alanı vardı, insanlar orayı çok tercih ediyorlardı, ben de beğendim, floransa'da da kamp yeri vardı parkın tepesinde bir yerde.

bu şehirler ve diğer şehirler için genel olarak hostel ararken hostelworld.com daki aldıkları puanlara (kaç oy aldığı da önemli, mesela 3 kişi oylamıştır %90dır filan dikkat etmek lazım) bir de lonely planet'te önerilen hosteller oluyor, o hostelleri hostelworld'de bulup güncel fiyatlarını ve boş yer olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

yazın gideceksen bunlar çok popüler şehirler, çok interrailci gidiyor. hem de böyle güzel hostellerde kalayım derseniz önceden rezervasyon şart yoksa sokakta kalırsınız (gerçi bu da çok korkunç bir durum değil interrail yaparken)

iyi eğlenceler
  • turkuazz  (10.05.11 23:37:06) 
yahu benzer rotada ben de seyahat edeceğim..
turkuazz berlindeki hostel i hatırlasan süper olacak =)

  • omonia  (11.05.11 00:15:09) 
temmuzsa eğer amsterdamda flying pig uptown derim. downtown şehir merkezinde uptown kıyıda.


  • aeroflot  (11.05.11 09:33:05) 
girin hostelworld'e, rating'e göre sıralatıp bakın. şurada alacağınız 3-5 kısıtlı tavsiyeden çok daha iyi olur.


  • 386 dx  (11.05.11 16:18:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.