[]

Kredi Çekme İşleri falan?

şimdi arkadaşlar uzun ve büyük kısmı saçma olan bir yazı olabilir. kusuruma bakmayın.

- babam daha önce kredi kartı nedeniyle bir bankayla mahkemelik oldu. (ön bilgi)

şimdi, babam fazla anlamaz kredi banka işlerinden falan. keza annem de öyle. hatta ben de öyleyim.

babama bir iş teklifi geldi. bu işten 16 milyar kazanacak. ancak 8-9bin tl'ye satın alabileceği bir makinesi olmadığı için başkasına yaptırtmak zorunda kalıyor ve bu adam da babama anca 2bin tl'sini vereceğini söylüyor. (iş babamın, ama güç adamda)

babam da düşündü, dedi ki ulan şu makinayı alsam. hem daha çok kazanıcam. hem de en azından ilerde de iş gelir, kör topal ilerleriz. dedi.

başka bir deyişle bizim bir bankadan 9bin tl kredi çekebilmemiz gerekiyor. bu bankaların şartları şurtları nelerdir? bir üniversite öğrencisi adına kredi vermezler bu kısma eminim tabi. ama ne bileyim proje mroje götürsek, 9bin tl'yi çekeceğimizi ama birkaç ay içinde 16bin gibi bir meblağ kazanarak bu krediyi zaten ödeyebileceğimizi söylememiz falan mümkün müdür. başka bir deyişle, sigortası olmayan, sabit bir maaşı olmayan daha önce bir bankayla mahkemelik olmuş bir esnafın kredi çekebilme ihtimali var mıdır? (hoş şuan esnaf da değil. bu makineyi alabilirse yeniden bir iş açmış olacak)

ne bileyim napalım nereye başvuralım. 9bin tl bizim için çok büyük bir meblağ olsa da anasını satıyım diyorum, millet yüzlerce milyar kredi borcuyla yaşıyor. neyse böyle işte. napalım ne edelim?

 
makina vs.. dendiğine göre küçük bir işletmeniz mi var yoksa tarım mı anlayamadım. fakat değişik kredi kampanyaları mevcut.
ama kredilerde önemli olan kredi kayıt skorunuzdur. her banka ilk başta tckn/vkn ile gider daha önceki ödemeleriniz nasıl, geciktirme yaşamış mısınız, kaç kredi kartınız, kaç krediniz, kaç kredili mevduat hesabınız var, kapalı olanlar-açık olanlar, gecikme yapmışsanız kaç ay ödemediniz vs.. hepsini görür, buna göre de bir karar verir.
en kolay kredi veren banka denizbank, faizleri biraz yüksek olsa da bu parayı alabilme imkanınız var. işletme için olmasa bile, bireysel ihtiyaç kredisi alıcam diyin yine verirler. olmadı bi sms atın bankalara, bakalım sistemlerinden size ne kadar limit çıkılıyor.
ona göre kararınızı verebilirsiniz belki?
  • avifa  (10.05.11 20:56:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.