[]

Penaltının aventajı oluyor mu?

dün galatasaray kasımpaşa maçında oldu, kazım düşürüldü/düştü (göremedim uzaktan) hakem penaltı verdi, stancu vurdu gol oldu, hakem penaltı verdi. düdüğü çaldı diye mi penaltı vermek zorunda kaldı yoksa penaltının aventajı olmuyor mu?




 
Şurada futbol oyun kuralları mevcuttur:

www.tff.org

Hakem başlığı altında şöyle bir madde var:
oyunu durdurmakla, ihlali yapan takıma bir avantaj sağlayacağı hallerde oyunu devam ettirir. Düşündüğü avantajın oluşmaması halinde yapılan ihlali cezalandırır.

yani penaltıda avantaj olur.
  • ernest everhard  (10.05.11 10:41:06) 
Avantaj kuralı sahanın her yerinde geçerlidir. Şut çekersiniz, defans oyuncusu eliyle tokatlar, yine de kaleye girerse gol olarak geçerli olur. Penaltı kullanılmaz. Oyuncu da ayrıca kırmızı kart yer.
Ancak penaltı konusu farklı, tam hatırlamıyorum ama %100 gol olacak bir pozisyon değilse eğer, hakem penaltı verebilir diye biliyorum. Oyuncu düşürülür fakat top henüz kale çizgisinden içeri girmemişse avantajlı durum penaltı olur.

  • burberry  (10.05.11 10:41:06) 
Geçmişte bir kaç farklı durumda gol verildiğini gördüm. Mesela kaleci adamı alenen biçti ama adam can havli ile golünü attı. Hakem hem golü verdi hem kırmızı verdi. Lakin maç, zaman, takım hiçbir şey hatırlamıyorum. :))


  • kadim kishi  (10.05.11 10:41:22) 
düdük çaldığı için verdi, yoksa avantajı uygulayabilir.
gerçi kaç pozisyonu kesen hakem onu mu avantaja bırakacaktı

  • €xpolerer  (10.05.11 10:50:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.