[]

Rusyada Tatil Sorusu

Evet böyle bir niyetim var ama Rus diyarlarını (underline, bold)iyi bilen bir suser var mı (/underline, bold)? Bir sürü sorum olacak da. Yada hem suser lazım, hem de ilk sorularıma cevaplar.

a. Şu anki kurla (uçak bileti dışında) 1000tl-18000ruble para ile orada daha çok kültür dolu 1 hafta geçer mi?
b. Rusya gezintisi için Moskova iyi bir merkez mi?
c. Annem tarzancadan az iyi İngilizceyle İtalyayı halletmişti. Anadil İngilizceyle Rusya olur dmi?

 
rusyada bence gidilecek en güzel yer st petersburg. moskova falan o kadar güzel değilmiş diyolar. bunu diyen de bir zamanlar moskovoda yaşamış peder hazretleri.

rusça bilmedikten sonra bütün yabancı diller sıkıntıymış rusyada. esasında genç kuşak ingilizce bilyormuş ama gene de fazla değilmiş... ayrıca metrolarda şurada burada her yerde kril alfabesi varmış falan filan.
  • cedric tweedledee  (10.05.11 09:40:10) 
moskova iyidir, fiyatlar türkiyeden(hatta istanbuldan bile) daha pahalı haberin olsun, ama 1000 liraya yaşarsın herhalde eğer kalacak yer dahil değilse bu fiyata.


  • erostrada  (10.05.11 09:57:18) 
Yanınızda Rusça bilen biri yoksa hiç niyetlenmeyin yoksa mundar olursunuz buralarda. Yerleşik bir sankt peterburg'lu olarak söyleyebileceğim , burda bile doğru dürüst ingilizce bilen adam yok. kaldı ki rusya'nın izmir'idir burası , en medeni en avrupai şehir . ırkçılık filan en asgari düzeyde. rusya'da fiyatlar türkiye'yle oldukça paralel v.s . herneyse , ciddi anlamda niyetlenirseniz bir mesaj sallayın bana


  • duzeysiz  (10.05.11 09:58:30) 
St Petersburg'un tam vakitleridir şimdi. Bahsettiğiniz para 500 civarında, bu para ile Rusya'da çılgın atmak pek mümkün değil bununla birlikte anneler bunu başarabilir.

Moskova açıkçası rusya gezisi için bir merkez değil, ama belki bakarsanız Volga turları falan oluyor onlar tercih edilebilir ayrıca. Moskova pis, kötü bir şehir :)

İngilizce ile az buçuk halledilebilir ama bu genellikle müze, turist cafeleri vs gibi yerlerde geçerli. Bakkaldan sigara alamaz mesela.

-Uzun yıllar moskova be st.petersburg da yaşamış biri olarak...
  • ernest everhard  (10.05.11 10:00:09) 
1 ay yaşadım öğle yemeği hariç 250-300 dolara geçindim. sene 2005 kalacak yer şirkettendi tabi.
mak donalds a inanmak lazım.

  • ozdek  (10.05.11 10:09:17) 
Bahsettiğim 18k ruble tam 1k tl'nin dönüşümü. Sembolik bir rakam. Ve buna gidiş dönüş biletler değil ama konaklama dahil. orada youth hostellerde ucuza kalınır fikrindeyim.


  • jesterdvine  (10.05.11 11:29:47) 
moskova'ya üç gün yeter. petersburg'da bir hafta-on gün kalınabilir. petergoff'a gidersiniz; novgorod'u da bence es geçmeyin. ayrıca bunlar rusya'nın sadece bir kısmı, kalanını da ancak gördükten sonra önerebilirim.


  • tedirginlik hucresi  (11.05.11 01:50:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.