ağalar, yaşadığımız dünyanın bir balansı var mı? yok mu? sonuçta dönen bir kütle. o kadar toprak kazılıyor yapılar vs. yapılıyor bozulmuyormudur? yada avusturalya kıtası kadar bir yeri çin'in üzerine bindirsek bozulur mu lan denge? yalpalamazmı amk. yalpalamazsa nedir la buna engel olan? yada gidip
ağalar, yaşadığımız dünyanın bir balansı var mı? yok mu? sonuçta dönen bir kütle. o kadar toprak kazılıyor yapılar vs. yapılıyor bozulmuyormudur? yada avusturalya kıtası kadar bir yeri çin'in üzerine bindirsek bozulur mu lan denge? yalpalamazmı amk. yalpalamazsa nedir la buna engel olan? yada gidip yatayımmı en iyisi.
0
koca tsunami oldu 12 cm değişti sadece gerisini sen düşün. evet yat uyu
0
Yalpalamaz, kütlesi sabit, herhangi bir kuvvet de yok; tsunamide misal içten dışa bir kuvvet var.
Harbi yat uyu ^^
0
uyku inadim inat
(
09.05.11)
cogu su oldugu ıcın dengeliyor epey bi, o nedenle.
0
denge konusu astronomiyle ilgili bir konu, şurda açıklamış biraz:
en.wikipedia.orgonun dışında dünyanın dengesi bazı doğa olaylarıyla hafiften değişebiliyor. mesela son japonya depreminde biraz oynama oldu.
0
@uyku inadım inat kütle sabit ama sonuçta dönen bir şey var bir kısmından başka bir kısmına başka bir kütle aktarıyoruz. tam silindir şeklinde dönen bir şeyi düşün, bir parçasını koparıp alıp başka biryerine aktarırsak döndürdüğümüzde yalpalayıp bi titreşim yaratmaz mı?
0